Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Deus Ex Machina Yard Built XV950 D-Side

Yamaha, Marek Olbert, redakce MotoRoute, 24.6.2015

Blížící se léto neinspiruje jen cestovatele k hledění do map a myšlenkám kam vyrazit, ale také italskou partu z Deus Ex Machina, která přemýšlí na čem vyrazit. Deus Ex Machina se s myšlenkou staveb Yamaha Yard Built rychle ztotožnila a připravila již několikátou přestavbu. Při této práci vytvořili něco fakt jedinečného a rádi bychom si na tom vyrazili alespoň k rybníku za městem. Na akci Wheels & Waves ve francouzském Biarritzu představili model D-Side, což je spojení kafáče a motorky k převozu surfu, navíc se sajdou.

 

Tento nápad přišel náhodou poté, co Filippo Bassoli viděl motocykl s postranním vozíkem při své cestě do španělského Madridu, což v něm vzbudilo velkou touhu udělat se svými kolegy něco se sajdou. Od nápadu k realitě byla cesta velmi krátká, což svědčí o velkém nadání a hlavně zájmu této partičky s myšlenkou Yamaha Yard Built stále pracovat. 

V Deus Ex Machina se rozhodli udělat celou stavbu v jednoduchosti a retro stylu. Ve výsledku je jasně vidět odkaz na historii s klasickým lodičkovým tvared sajdy, použité dřevo v zadním úložném prostoru a pro zachování vzhledu byly na všech třek kolech použité stejné loukoťové ráfky.  

Základní konstrukce motorky je postavena na původním sériovém modelu XV950, což je pro tuto tříkolovou stavbu dostatečně silný motor. Motor a rám jsou bez zásahu do konstrukce, přibylo jen originální sání vlastní konstrukce barevně ladící s nádrží. Přidělání sajdy však nebyl jeden technický zásah, součásti tříkolky je také držák na surf. Hliníkovou nádrž barevně doplňují i všechny blatníky. 

Pro majitele XV950 platí, že si můžou z vlastních Deus dílů podobnou stavbu udělat sami, případně si nemajitelé na zakázku nechat vyrobit celou tříkolku. 

www.yamaha-motor.eu/cz/index.aspx

www.deuscustoms.com

 

Další články o značce Yamaha:

http://www.motoroute.cz/clanek/191-yamaha-mt07-ziskala-cenu-if-design-award-2015.aspx

http://www.motoroute.cz/clanek/191-novinka--yamaha-xv950-racer.aspx

http://www.motoroute.cz/clanek/191-yamaha-vmax-slavi-30-let.aspx
 

 

Segmentu Sport Heritage Yamaha docela dlouho vévodí a s nabídkou jednoduše upravitelných motorek ze sériové výroby spolupracuje s vybranými konstruktéry na myšlence projektu Yard Build
https://www.facebook.com/yamaha.motor.eu/app_257955831058822
 

Jeden z dalších projektů se jmenuje