Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Statistiky prodeje motocyklů v Německu

Redakce, 25.10.2012

Německý Motorrad přinesl statistiky o tamním prodeji motocyklů za prvních 9 měsíců (leden až září) letošního roku. Vyplývá z nich, že oproti roku minulému nedošlo celkově k nějakým razantním změnám, a že Německo je stále zemí zaslíbenou pro domácího výrobce BMW, který v prodejích s náskokem vede, ačkoliv letos u něj došlo k mírnému poklesu (jen v Německu, nikoliv celosvětově).
Pro někoho budou možná čísla překvapivá, neboť se dost liší od pozice a situace značek u nás... Německý trh je ovšem mnohem větší, koupěschopnější  a vyzrálejší.
Stěžovat si nemohou Honda, Harley či Kawasaki, kterým prodeje rostly, k poklesu došlo u Suzuki a k poměrně výraznému propadu u Yamahy, jež sestoupila v žebříčku značek až na 7. místo za KTM (a to jen díky slušně prodávanému typu XJ6, jinak by ji předběhl i Triumph).
V tabulce vidíte souhrnné prodeje motorek nad 125 cm3 za 9 měsíců, pod tím pak jen samotné září 2012. A konečně na dalším obrázku si můžete prohlédnout přehled nejprodávanějších typů motocyklů v jednotlivých objemových kategoriích.

 

 


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor