Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Skútršňůra 2012

Libor Klementa, 18.6.2012

Scooter club Brno na skůtrakci v Praze

O víkendu jsme se připojili ke všem nadšencům,kteří se zůčastnili největší skůtrakce v republice, která se konala v Praze. Scooter club Brno se této akce oficiálně účastní již druhý rok.
Vyjeli jsme v pátek kolem 10. hodiny a první zastávkou byl Žďár nad Sázavou, kde jsme se připojili ke skůtrařům ze Skútr Clubu Olomouc. Po supr dobrém řízku jsme pokračovali pomalu se zastávkama na kafíčko či na kouřovou směr Kolín a dál Praha do kempu Džbán. Dojeli jsme tam asi kolem 17.30 hod., ubytovali se a zaregistrovali na sobotní akci.
Ráno jsme po snídani nastartovali své rozzuřené stroje a jeli natankovat, aby se nestalo, že cestou po Práglu někomu z nás dojde šťáva. Kolem 10. hodiny se všichni nadšenci sešli na parkingu před kempem, odkud se jela trasa po Práglu cca 37 km. Na akci se objevilo kolem 470 skůtrů různých obsahů.
Trasa končila opět na tomto parkovišti, kde různé firmy reprezentovaly své produkty, ale také se zde konaly soutěže.
Scooter club Brno se účastnil i štafety, kde obsadil třetí místo. Ale také v tombole kluci z klubu posbírali, co mohli.
Jelikož akce v sobotu díky nočnímu klidu a dřívějšímu ukončení pořadatelů netrvala tak dlouho,rozhodli se kluci z clubu na noční vyjíždku po Práglu. Prostě supr.
V neděli kolem 11. jsme vyjížděli směr Brno a ani prudký déšť nás nezastavil. A ty, co zastavil, jsme posbírali naším doprovodným vozem. Díky našemu mechanikovi Pepemu a samozřejmě všem, co se na akci podíleli! Kdo byl, myslím bude mít na co vzpomínat.
Přidejte se další rok k nám!

SKÚTRŠŇŮRA ve zkratce:

  • je to celorepublikový sraz pro skútříkáře a jejich fandy, není zaměřen pro zarputilé motorkáře (ba naopak, její účel pořádání je zaměřen na podporu skútrů)
  • člověk, který se chce zúčastnit této akce, může být třeba pekař, úředník, policista, uklízečka, inženýr nebo třeba nezaměstnaný fanda dvou kol, který se chce projet v tomto nádherném stádu ostatních nadšenců
  • tento sraz je ve většině případů pořádán s následujícím programem:
    sraz účastníků -> spanilá jízda Prahou (cca 37 km) -> dojezd na místo cíle -> zábava, soutěže, hudba, tanec, pokec, spaní -> ráno jízda směr domov




Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor