Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 6/2017

Redakce MotoRoute, 29.11.2017

MotoRoute 6/2017 vychází 6. 12. 2017

Online vydání možno zakoupit již 1. 12. >Alza Media online

 

 

 

iKiosk

  

 

 

Z obsahu:

 

Tipy na vánoční dárky pro motorkáře

Přemýšlíte, co tak asi pod stromeček? Možná pro vás máme inspiraci.

 

12. setkání příznivců magazínu MotoRoute

Ohlédnutí za největším českým setkáním motocestovatelů.

12. setkání příznivců magazínu MotoRoute

 

Route 66

"...Jedeme směrem na Goffs a Essex. Značky sice říkají „Closed road ahead“, ale nedbáme. Po 30 mílích chybí most... Naštěstí nechybí písek v poušti a říční koryto je téměř vyschlé. A tak zatvrzelý endurista sere na chybějící most a po 700 metrech písku a přes (v porovnání s Marokem a Tunisem) malé duny najíždíme zpět na Historical Route 66. Dělníci stavějící nový most jen koukali..."

Route 66
 

 

Test: BMW G 310 R

Malá, ale šikovná. Jak jezdí nejmenší brambora?

Test BMW G 310 R

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa - 8. díl (USA)

"...Nedokážeme si představit, že by mohla být nějaká jiná cesta tímto parkem krásnější. Když se do něj hluboko ponoříme, rozprostře se nám pohled na faunu a flóru, kterou tento park chrání již víc než století. Pohledy na zasněžené hory, jež mají místy výšku až 4 000 metrů nad mořem, nás nutí neustále zastavovat a fotit. Tohle místo si určitě zaslouží víc, než jen jeden den naší pozornosti. Píšeme si tedy další položku na svůj wish list..."

WayAway: Na Bramboře kolem světa

 

Výlet do Maďarska

"...Villány a jeho okolie sa podobalo južnej Morave. Nielen Villány, ale aj okolité dediny sú plné krásne omalovaných a ozdobených domov a aby tej malebnosti nebolo málo, tak folklórne malby sú doplnené bocianimy hniezdami..."

Maďarsko

 

Maroko

"...Abychom se dostali ke staré pevnosti Oulad Slimane, čeká nás naše první zkušenost s jízdou v hlubokém písku a navigováním v poušti, kde cestičky porůznu mizí a objevují se. Dřív jsem si myslel, že to nemůže být nic těžkého. Poušť je přece rovná a když sjedu z cesty, dojedu si přímo k další... Ovšem realita může být i jiná. Nacházíme spoustu erozních propadlišť, která jsou vidět i z motorky až v posledních pár metrech. Někdy jsou hluboké kolem půl metru, takže se dají přejet, ale často jsou hluboké i pět metrů a propadlina dlouhá i stovky metrů se prostě musí objet. Už samotný přejezd třeba deset metrů dlouhé „tůňky“ hlubokého a jemného písku nás ze začátku dost školí..."

Maroko

 

Óda na obojživelníka

Test batohu Amphibious Apex cestou do Řecka.

 

Zuzkou napříč Kanadou, 5. díl - dokončení

"...Z Whistleru pokračuje Highway 99 Sea to Sky a alespoň odtud začíná silnice dostávat svému názvu – výhledy na obklo pující hory, zatáčky nahoru dolů, průjezdy po břehu blankytně modrého jezera pokrytého z půlky kládami a postupné šplhání do výšin s pohledy do bezedného údolí bez jakýchkoliv bezpečnostních zábran. Seš blbej? Spadni si tam, nikdo tě postrádat nebude..."

Zuzkou napříč Kanadou

 

Technické památky

Dalešice a Hamry nad Sázavou

 

3 000 km po Srí Lance na malém skútru

"...Po žluté nejmenší silničce podle mapy jsme projeli Tea Land, hory s čajovými plantážemi. 100 nádherných km jsme jeli 4 hodiny, v sedle 1 300 metrů vysoko byl eukalyptový les. Zažili jsme sběračky čaje i oslavu, snad dětský den. Všude jsme budili obrovskou pozornost, každý se nás chtěl dotknout, pozdravit se..."

Srí Lanka