Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 5/2014

Redakce, 6.10.2014

MotoRoute 5/2014 vychází 8.10.2014

Online vydání možno zakoupit již 3.10.>Publero.com

 

 

iKiosk

 

 

 

 

Z obsahu:

Jarní Španělsko horké i mrazivéPyreneje
"...Večer byl jak vystřižený z filmového dobrodružství. Nebe nad jezerem se zbarvilo do oranžova, odněkud přišel přátelský šedý vlk a Jindra při parkování zahodil Yamahu, pročež jsem mu kamarádsky udělal fotku. Dokonce jsem poprvé použil svou cestovní sekyrku a vyrobil na písčité pláži oheň. A tak jsme tam u něj dlouho do noci seděli na kufrech, popíjeli pivo a přemítali, co všechno nás ještě čeká. Dokonce se vrátil i vlk, lehl si vedle nás k ohni a celému záběru chybělo už jen něco, co by se dalo opékat..."

 

 

 

 

Test H-D Ultra LimitedTest: Harley-Davidson Ultra Limited
Cestovní koráb od H-D se představuje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KorsikaKorsika
"...Při jízdě vnitrozemím ostrova stále narážíme na původní vesnice, v nichž žijí Korsičané ještě tradičním způsobem života. Silnice jsou plné zatáček, občas navíc i dost úzkých. Ráj pro motorkáře, když nepotkáte bezohledného řidiče autobusu či karavanu.
Cestou do Corte zastavujeme ještě několikrát a kocháme se nejvýše položenou náhorní planinou na ostrově Le Niolo s mohutnými masivy Monte Cinto na severu, Paglia Orba na západě, Punta Artica na jihu a Scala di Santa Regina na severovýchodě. Projíždíme městem Corte ležícím na vysoké skále. Je plné starých, šedivých, kamenných domů, obklopené vysokými strmými kopci..."

 

 

Hostýnsko-vsetínská hornatinaTip na výlet: Jak jsem si neprojel Beskydy
Hostýnsko-vsetínská hornatina

 

 

 

 

 

 

 

 

Test: Ducati Monster 796Test Ducati Monster 796
Ochutnejte vstupenku do rodiny Ducati - a dá se na tom i cestovat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Test Honda CB650FTest: Honda CB 650F
Beránek v rouše vlčím

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Around Africa Stage Two (dokončení z min. čísla)Around Africa
"...Hrneme se zmazaní od bláta do banky, abychom vyměnili peníze a mohli natankovat. Za mnou ve frontě stojí žena kmene Himba. Má pouze bederní roušku a pro ně typické korálky okolo krku a nohou, jinak je celá pomazaná pravě pro Namibii typickým červeným bahnem. Přes ramena má přehozený kus látky jako superman pláštěnku, v ruce třímá platební kartu a něco řeší na přepážce. U nohou jí leží pár bílých igelitek s nákupem, držadla tašek a vše další je začervenalé. Je to žena kyprých tvarů a zrovna přátelsky se netváří. Tak si to vezměte - přijdete si do banky pro peníze a čtyři bílá strašidla na vás civí s otevřenou hubou..."

 

 

Test Suzuki V-Strom 1000Test: Suzuki V-Strom 1000
Nový V-Strom znamená dobré svezení za slušné peníze.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrady a zámky
Landštejn a Košumberk

 

Tunisko: Ztraceni v pouštiTunisko
"...Snažím se otočit motorku, ale v těch kamenech už nemám sílu a padám na zem. Jarda staví Dakara na stojan a jde mi pomoct. Motorka leží řidítkama z kopce a já už kašlu na nové kufry. Taháme ji po zemi a po šutrech, aby byla kolama dolů, a pak ji s vypětím všech sil stavíme na stojan. Mezitím ale silný vítr strhl Jardovu mašinu ze stráně a při pádu se ulomila spojková páčka..."

 

 

 

 

Test Honda F6C Gold WingTest: Honda F6C Gold Wing
Plochý šestiválec v akci.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na skok do slovinských sedel a zákrutSlovinsko
"...Táto cesta, ktorá vás priamo dovedie do hlavného mesta, je niekoľko kilometrov dlhá s príjemnými zákrutami kopírujúcimi rieku. Zákruty boli ostré akurát tak, že som si ich mohol v plnej rýchlosti vychutnať aj na Intruderi. Slovinsko má tú výhodu, že keď si dobre zvolíte cestu, tak vždy buď kopírujete nejakú šialene kľukatú rieku, alebo prechádzate okolo horských fariem..."

 

 

 

 

 

LadakhMotorkářským průvodcem v Asii – Ladakh speciál
"...Po celodenním natřásání v sajdě si přelezla do vozíku, s nímž dokázala neuvěřitelné věci. No a když to někde nešlo, tak jsme ji přenesli. A že nebyla zrovna lehká váha (na paralympiádě závodila ve vrhu koulí, takže taková para-Fibingerová), tak na sajdě hned první den praskl tlumič. Nechali jsme to svařit natvrdo a jelo se dál. „No to se nesmíš divit, Janičko, když máš prdel jak diferák z Tatry,“ objasnil jednou nejmenovaný účastník zájezdu situaci. A to nebyl jediný kompliment, kterým ji kolegové častovali..."


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor