Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Staráte se důkladně o své auto?

Marlod, 25.4.2014

Staráte se důkladně o své auto?

Každý, kdo má vlastní auto, jistě ví, že se neobejde bez toho, aby se o něho náležitě staral. To spočívá nejenom v pravidelných kontrolách a prohlídkách, ale také v tom, aby byly pravidelně měněny nutné díly nebo části. Těmi se rozumí nejenom filtry, olej, nebo nezbytné provozní kapaliny. Důležité je totiž kontrolovat i měnit také pneumatiky, jelikož ty mají na bezpečnost celkové jízdy velmi výrazný vliv. A tak bychom tento ohled zcela určitě neměli podceňovat. A pokud právě vy aktuálně ty správné vybíráte, ideální je kup na webu, a to hlavně z hlediska většího výběru, a samozřejmě z hlediska také lepších cen, a to i u těch nejprestižnějších značek.

Podle čeho vybírat?

Vybrat ty správné nemusí být vždy snadné, jelikož je mnoho jak výrobců, tak samozřejmě i typů. První kritérium je rozlišit, jestli potřebujete zimní, nebo naopak letní. Každé mají nejenom jiný typ vzorku, ale i jinou směs, která tak zaručí nejlepší vlastnosti pouze při určitých teplotách. Co je také důležité, to je konkrétní výrobce. Ne vždy je dobrou volbou sázet na nekvalitní pneu z Číny, jelikož ty mohou být i zdraví nebezpečné. Naopak kvalitní výrobci obvykle s tímto ohledem nemají problém. Ideální cestou k těm správným je poté sledování různých nezávislých testů, nebo energetických štítků, kterými jsou nově pneumatiky vybaveny.

Čím ještě vylepšit své auto?

Samozřejmě nemusí to být pouze pneumatiky, které by však s ohledem na kvalitu měli být naprostým základem. Stejně tak se ale můžete zaměřit i na věci, které oceníte z praktického hlediska. Rozhodně přijdou vhod třeba náhradní žárovky a pojistky, které jsou mimochodem i nutnou součástí povinné výbavy. Vhod ale přijdou třeba nové koberečky, popřípadě vana do vašeho zavazadlového prostoru. Obojí výrazně přispěje k tomu, aby základní podlaha vašeho auta zůstala za všech okolností dokonale čisté.

Výběr je obrovský

V tomto ohledu samozřejmě má na výběr každý, kdo pro své auto cokoliv potřebuje. Ne vždy je samozřejmě nutné jít cestou praktičnosti, jelikož stejně tak můžete jít také cestou designu, a nakoupit různé tuningové doplňky. Tak neváhejte a vyberte si z nabídky autodoplňků i vy, a to ideálně prostřednictvím internetu, jelikož právě tato možnost je ideální jak z hlediska právě bohatého výběru, tak i z hlediska dokonale nízkých cen.

Ještě nejste řidiči?

Samozřejmě všechny tyto možnosti jsou určené pro ty, kteří již vlastní auto mají, a kteří samozřejmě mají i platný řidičský průkaz. Pokud u vás je zatím vše ve fázi plánování, je samozřejmě onen řidičák naprostým základem, bez kterého se jenom těžko obejdete. V tomto případě je tím prvním krokem nutnost obrátit se na správnou autoškolu, se kterou získáte nejenom teoretické, ale hlavně praktické znalosti, které zúročíte nejenom při závěrečné zkoušce, ale následně v silničním provozu.

Řidičské průkazy na celou řadu skupin

Samozřejmě kdo si někdy řidičský průkaz dělal, ten jasně ví, že neexistuje pouze jeden typ, ale existují skupiny od nejslabších motocyklů, po velké nákladní soupravy. A tak jak správná autoškola říká, naučíme vás jezdit, a to nejenom s autem, ale samozřejmě také s motorkou, nebo i nákladním vozem. A tak se už ani vy nebudete muset spoléhat výhradně na MHD nebo veřejnou dopravu, ale jakmile budete mít svůj řidičák v kapse, stačí si pořídit vlastní automobil, a jakékoliv cestování se rázem stane extrémně pohodlné, a budete tak moci vyrazit kamkoliv a kdykoliv. A uvidíte, že jakmile i vy budete mít svůj vůz, budete se maximálně snažit o to, aby byl nejenom v dobrém stavu, ale samozřejmě se budete snažit ho různě vylepšovat, abyste na něho mohli být skutečně hrdí.