Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Robotické sekačky Luba

BLAKAR trading, Marek Olbert, redakce MotoRoute, 22.11.2023

Sekejte trávu na zahradě, i když jezdíte na motorce. 

Robotické sekačky LUBA navigované GNSS navigačním systémem, bez instalování obvodových drátů jsou novinkou na českém trhu.

Robotické sekačky Mammotion LUBA nevyžadují instalaci a zakopání obvodových kabelů. To umožňuje rychlé a jednoduché nastavení bez nutnosti pracně kopat nebo zahrabávat kabely a eliminuje možnost přerušení kabelu v budoucnu a jeho nutnou opravu. LUBA je vybavena pokročilým lokalizačním systémem RTK, který dokáže určit její polohu s přesností na 2 cm v rámci nastavených limitů. Pro navigaci LUBA využívání GNSS, globálním navigačním satelitním systémem, který obsahuje GPS+GLONASS+BEIDOU+GALILEO. Díky tomuto vyspělému navigačnímu systému se LUBA pohybuje po trávníku přesně, velice efektivně a šetří energii.

Robotická sekačka LUBA je vybavena pohonem všech čtyř kol díky čemuž si snadno poradí se sklonem až 75% a bez problémů projíždí nerovným terénem, ??aniž by uvízla. LUBA je vhodná pro travní plochy o rozloze až 5000 m2. Zahradu a travní plochu je možné rozvrhnout až na 10 různých oblastí sekání trávy. 

Výšku sečení trávníku lze snadno a rychle nastavit v aplikaci od 30 mm do 70 mm, stačí jen pár kliknutí. A díky dvěma žacím kotoučům je šířka záběru sečení skvělých 40 cm. Robotická sekačka LUBA zajistí efektivní sečení a zkracuje dobu sekání trávy. 

Pomocí Mammotion aplikace můžete robotickou sekačku LUBA jednoduše nastavit a ovládat. Díky aplikaci můžete vybrat různé režimy sekání, nastavit časové plány sekání, upravit výšku sečení a nastavit oblastí sekání. Pokud máte na zahradě oblasti, které nechcet sekat, jednoduše v aplikaci nastavíte no-go zóny.

Chytrá robotická sekačka LUBA je vybavena dešťovým senzorem, který dokáže rozpoznat déšť. Pokud začne pršet, LUBA se automaticky vrátí do nabíjecí základny. Po skončení deště, až bude trávník suchý, se rozhodnete, zda má LUBA pokračovat v sekání, kde skončila nebo začít znovu sekat celý trávník. LUBA má voděodolnost IPX6, takže déšť jí samotné nevadí, ale není dobré sekat váš krásný trávník, když prší, aby nedošlo k jeho poškození.

LUBA poseká Váš trávník kdykoliv, i když nejste doma a pokud máte zahradu pokrytou Wifi signálem, můžete sledovat její činnost v reálném čase. LUBA seká trávník každý den nebo obden, zkrátí stébla trávy vždy o 1-2 mm a tím zároveň trávník mulčuje a vyživuje. Trávník je při používání robotické sekačky LUBA skvěle upravený, zdravý a hustý.

Více na www.lubasekacky.cz.