Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Nejvýhodnější pojištění jednoduše a rychle

srovnejto.cz, 2.12.2013

Doba, kdy bylo pro uzavření cestovního, havarijního či zákonného pojištění zapotřebí zdlouhavě porovnávat a vybírat nabídky jednotlivých pojišťoven je pryč. Díky webu www.srovnejto.cz získáte nezávazné srovnání cen pojištění a můžete jej rovnou jednoduše online uzavřít.

Cestovní pojištění
Hlavním účelem cestovního pojištění je krytí rizik, která mohou vzniknout při cestách do zahraničí. Zejména vám může pomoci v případě zdravotních problémů nebo úrazů, neboť léčebné náklady v zahraničí se dokážou vyšplhat do astronomických výšin. Běžné onemocnění, drobný úraz či bolavý zub vás v případě, že nejste pojištěni, mohou přijít velice draho. Cestovní pojištění vám také může kompenzovat částku za ztracená zavazadla, storno dovolené a vhodně zvolená varianta dokonce pokryje i případná vydání za veterinární péči, pokud na zahraniční cestu berete s sebou svého domácího mazlíčka.

Havarijní pojištění
Ačkoliv žádné pojištění neumí zabránit havárii, živelné pohromě, vandalismu či dokonce odcizení vozu, se sjednaným havarijním pojištěním můžete zabránit zbytečným finančním ztrátám. Správně zvolené havarijní pojištění dokáže minimalizovat důsledky těchto událostí a do značné míry vás ochránit před riziky, jež s vlastnictvím a provozem motorových vozidel souvisí. Optimální volbou je komplexní havarijní pojištění, byť můžete svůj vůz pojistit například pouze proti zaviněné havárii nebo třeba proti živelné pohromě. Existuje již i samostatné pojištění proti odcizení vozu. Je třeba si však uvědomit, že takovéto sjednané pojištění kryje vždy jen konkrétní smluvně ošetřenou oblast.

Zákonné pojištění neboli povinné ručení
Každý motorista musí mít ze zákona sjednáno tak zvané povinné ručení. Vliv na jeho výši má řada faktorů a částka za pojištění stejného automobilu se může u jednotlivých pojišťoven lišit. Na tvorbě ceny se podílí například objem válců a výkon motoru, druh vozidla, rok jeho výroby, užití vozidla, lokalita kde je provozováno, skutečnost zda je majitelem fyzická nebo právnická osoba a její věk, ale také třeba doba bezeškodného průběhu provozu vozidla, nebo frekvence splátek. Seznamte se prostřednictvím Srovnejto.cz s nabídkou pojištění a vyberte si to, které pro vás bude nejvýhodnější.