Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Nadějná motokrosařka v Lokti

Gottbros, 12.8.2010

 

Mistrovství světa v motokrosu Loket 8. 8. 2010

Při dvanáctém závodě mistrovství světa MX1 a MX2 se jel na tradiční trati v Lokti nad Ohří i šestý závod mistrovství světa v motokrosu žen – WMX. Tohoto závodu se v dresu gottbros zúčastnila i Marika Mlýnková, sedmnáctiletá motokrosová naděje, kterou na tento závod připravoval Martin.
Marika se již loni zúčastnila M ČR v motokrosu žen a skončila na 3. místě, letos je po sedmi závodech průběžně také na třetím místě. Proto využila možnosti startu v mistrovství světa při české GP, aby nasbírala nové zkušenosti a zkusila atmosféru velkého závodu.
Po krátké a intenzivní přípravě a přesednutí na Husqvarnu TC 250 zajela v kvalifikaci 33. čas. První jízdu vzhledem k nabitému programu absolvují ženy již v sobotu, a to v Čechách řádil zrovna velký déšť. Velmi náročné podmínky zvládla Marika velmi dobře a při svém premiérové startu zajela 28. místo, jako druhá nejlepší česká závodnice.
V neděli jely druhou jízdu již na oschlejší, ale rozbitější trati a tu dokončila na 30.místě.

 

„Tak náročný závod jsem ještě nejela, hlavně v neděli byla trať velmi rozbitá se spoustou hlubokých kolejí a taky mi už docházely síly. Jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit a je to velká zkušenost.“


Marika před startem 2. jízdy
Marika před startem 2. jízdy
Marika v těžkém terénu
Marika v těžkém terénu