Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

KTM RC 390

KTM, 9.9.2014

KTM RC 390 – nová vlajková loď série RC

Novinka řady RC nabízí čistě sportovní výkon za přijatelnou cenu. Hlavní charakteristiky mluví za vše:

  • 44 k + 147 kg = zábava pro každého jezdce
  • zcela nový sportovní podvozek s high-tech komponenty
  • ABS ve standardní výbavě
  • snadná jízda, snadná údržba
  • přijatelná cena, neuvěřitelné schopnosti
  • vskutku READY TO RACE

Motocykl RC 390 jde ve šlépějích veleúspěšného modelu 390 Duke, s níž sdílí pohonnou jednotku. Jde o lehký stroj s vynikajícím poměrem výkonu a hmotnosti, špičkovými komponenty a vynikajícími jízdními vlastnostmi, umožňujícími velké úhly náklonu.

Podvozek
Sportovní zaměření si vyžádalo zcela nový podvozek. Ačkoliv je ocelový příhradový rám vzhledově podobný typu Duke, geometrie je zásadně odlišná. Hlava řízení má jiný sklon, stopa i rozvor jsou kratší, takže motocykl má hravé řízení vhodné i na okruh, ale, což je důležité, zároveň i dostatečnou stabilitu při jakékoliv rychlosti.
Další změny proti "nahatému" sourozenci jsou na odpružení WP, jež má nyní kratší chod a agresivnější tlumicí charakteristiku. Přední 43 mm vidlice upside-down mají stejný průměr trubek jako ty na superbiku RC8 R.

Motor
V oranžovém rámu je zasazen stejný pokrokový, výkonný a spolehlivý motor, jako v modelu 390 Duke. Krátkozdvihový, kapalinou chlazený čtyřventilový jednoválec s rozvodem DOHC má objem 375 cm3, nejvyšší výkon 44 koní a krouťák 35 Nm. Plnění obstarává elektronicky řízené vstřikování.

High-tech komponenty
Brzdový systém vyvinutý ve spolupráci s firmou Brembo zahrnuje přední čtyřpístkový radiální brzdič, zakusující se do 300 mm disku. Vše hlídá ABS od Bosche. Pneumatiky Metzeler mají závodní rozměry 110/70 ZR17 přední a 150/60 ZR17 zadní.

READY TO RACE
Budoucí piloti MotoGP se mohou na RC 390 učit v pohárových závodech ADAC Junior Cup. "Pohárová" verze motocyklu MotoGP je vybavena dalším závodním příslušenstvím z oficiálního katalogu KTM PowerParts. Tyto díly si můžete zakoupit i pro svou silniční RC 390.

Nová KTM RC 390 bude v prodeji od září tohoto roku.