Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Harley-Davidson v modelovém roce 2016

Harley-Davidson, 26.8.2015

Dva nové modely Dark Custom, nejvýkonnější cruiserová řada v historii společnosti a široká škála doplňků a vylepšení v oblasti výkonu i stylu, napříč celou modelovou řadou Harley-Davidson  - takový bude u americké ikonické značky rok 2016. Harley-Davidson představuje v rámci řady Dark Custom nové motocykly Iron 883™ a Forty-Eight® - stroje, které nabízejí autentický a navíc cenově dostupný zážitek nové generaci jezdců. Kované, lisované a opracované do své minimalistické dokonalosti. 

 

 

Nový Iron 883™  a Forty-Eight® potvrzují vedoucí postavení společnosti Harley-Davidson v oblasti customů. Modelům nechybí rebelská povaha vycházející z jejich minulosti, navíc doplněná o moderní design a odpružení, které odlehčí duši Harley-Davidson.

Nové S sérii cruiserů z limitované edice nechybí výkon ani pořádná dávka stylu. Fat Boy® S a Softail Slim® S kombinují jedinečný lak s legendárním motorem Screamin’ Eagle Twin Cam 110, takže právě styl a výkon jsou pro ně samozřejmostí.   

Dříve dostupné pouze u touringových modelů Harley-Davidson, dnes však díky motoru High Output Twin Cam 103™ získají vyšší výkon všechny modely Softail®, což z nich dělá nejvýkonnější cruiserovou řadu v historii Harley-Davidson.   

Touringová revoluce, kterou započal Projekt RUSHMORE se vrací v podobě motocyklu Road Glide® Ultra.

"Rok 2016 bude u Harley-Davidson dalším rokem, který se zapíše do historie,” říká Mark-Hans Richer, Senior viceprezident a marketingový manažer H-D. "Představujeme nejvýkonnější kolekci cruiserů v naší historii, včetně zcela nových modelů série S. Laťku motocyklů Dark Custom zvedáme opět výše, a to s novými modely Iron 883 a Forty-Eight. Oba jsou tím nejryzejším vyjádřením designu, který jsme nastartovali v roce 2008. Rozšiřujeme naši vedoucí pozici v oblasti touringu a vracíme zpět model Road Glide Ultra a pozměněný, velmi populární, model Heritage Softail Classic,“ dodává Richer.

Duše Dark Custom

Nový Iron 883 je záměrně syrový a drsný, s moderním designem, inspirovaným garážovými bobbery, ať už ze současné či dávné minulosti. Zcela nové přední, nastavitelné odpružení, lehčí kola a upravené sedlo zvyšují pohodlí a jsou zárukou lepší kontroly stroje při jízdě. 

Iron 883 je poháněn motorem 883cc Evolution® V-Twin, díky jehož výkonu se na světlech moc dlouho nezdržíte. Černé přední plovoucí brzdové kotouče doplňují černá 9-paprsková kola z litého hliníku se strojovým opracováním. Ty snižují neodpruženou hmotnost díky tomu, že dohromady váží 3,5 kg, což přispívá k většímu pohodlí a lepší celkové ovladatelnosti stroje.

Řízení a ovládání je dále vylepšeno novou cartridge vidlicí a emulzními zadními tlumiči s progresivní pružinou, kterou lze snadno nastavit dle jízdních podmínek nebo váhy jezdce, a to díky speciálnímu klíči umístěnému pod sedlem. Sedlo spolujezdce ve stejném provedení jako sedlo jezdce je možné dokoupit prostřednictvím Harley-Davidson® Genuine Motor Parts & Accessories.

Iron 883 roku 2016 je k dispozici ve čtyřech barevných provedeních: Charcoal Satin, Black Denim nebo Olive Gold s eagle-and-shield logem na palivové nádrži nebo Hard Candy Custom Gold Flake s plameny a černými blatníky.

Nový Forty-Eight získal svůj hrozivý vzhled díky široké přední pneumatice, novým kolům a masivní přední vidlici o šířce 49mm. Dalšími plusy jsou rozhodně vylepšené zadní odpružení a poloha jezdce. Retro styl a perfektní poměr černé barvy a chromu má neskutečný vizuální dopad. 

Forty-Eight®

Nový motocykl Forty-Eight se vyznačuje maskulinním vzhledem. Robustní 130mm široká přední pneumatika je zavěšena na 49mm široké vidlici, která je upevněná masivními trojitými hliníkovými úchyty a svorkou. Klasická buráková nádrž o objemu 7,9 litrů dotváří úzký sportovní profil a useknuté blatníky odkrývají pneumatiku. Vyvážený poměr černé barvy a chromu má neočekávaný vizuální dopad.

"Nízká řídítka a dopředu umístěné nožní ovládací prvky posadí jezdce Forty-Eight do agresivní polohy, což jsme doplnili o pořádnou dávku stylu,” říká Ben McGinley, Industrial Designer/Stylist H-D, hlavní designér tohoto projektu. "Velké přední kolo se valí ulicí jako parní válec. Ocelový vzduchový filtr jsme zmenšili a přidali jsme chrom výfukovému systému, což rozhodně přiláká spoustu zvědavých pohledů na motor, který pod palivovou nádrží působí větším dojmem. Tento motocykl bych popsal slovy jako funkční sval,” upřesňuje dále Ben. 

Palivová nádrž je zdobená podélnými pruhy, připomínajícími styl 70. let, který tak často vidíme na současných custom motocyklech. Tyto linie jsou i na jiných částech motocyklu, jako je sedlo, kryty výfuků, rozeta a kryt řemenu. Nová lehká kola z litého hliníku s 9paprsky jsou v černém provedení se strojovými odlesky. Kombinace brzdového / koncového a směrového světla je zárukou zachování čisté linie zadního blatníku.

Nová cartridge vidlice o šířce 49mm, emulzní zadní tlumiče a progresivní pružiny jsou kombinací, která zajistí prémiovou jízdu, kterou bude mít jezdec plně pod kontrolou i v tom nejdrsnějším městském prostředí. Klíč pro nastavení tlumičů je pod sólo sedlem, které bylo upraveno pro ještě větší pohodlí při celodenní jízdě.

Forty-Eight pro rok 2016 je k dispozici ve čtyřech barevných provedeních: Vivid Black, Billet Silver, Velocity Red Sunglo a Olive Gold. Provedení Hard Candy Custom zahrnuje Hard Candy Cancun Blue Flake a Hard Candy Gold Flake.

Jezdci rovněž ocení hbitý a obratný Harley-Davidson Street® 750 zvláště při jízdě po přeplněných ulicích velkoměsta, kde jim nebude chybět potřebná jízdní jistota. Tu si model získal díky novému přednímu a zadnímu brzdovému systému. 
 

Nejvýkonnější cruiserová řada v historii

Zadní pneumatiky nejvýkonnějších cruiserů Harley-Davidson budou prosit o milost! Díky motoru Screamin’ Eagle Twin Cam 110, jsou nové cruisery Fat Boy S a Softail Slim S stejně výkonné, jako v minulosti byly pouze modely Custom Vehicle Operations (CVO). Oba z limitované edice, plné temného stylu a ještě hrozivějšího vzhledu, který jen doplňuje jejich maskulinní postoj. Softail Slim S je dostupný v novém provedení Olive Gold Denim v army stylu, který vzdává hold poválečnému období a garážovým bobberům té doby. Harley-Davidson také dává jezdcům příležitost si plně užít výkonu projektu RUSHMORE. Vybavil totiž Softail modely roku 2016 motorem High Output Twin Cam 103. 

Tempomat Softail

Novinky modelového roku 2016 v oblasti cruiserů skutečně stojí za to! Vůbec poprvé jsou všechny modely Harley-Davidson Softail vybaveny elektronickým tempomatem. Elektronické ovládaní tempomatu Harley-Davidson, které umožňuje elektronické ovládání škrtící klapky, je součástí standardní výbavy modelu Heritage Softail® Classic, Softail® Deluxe, Fat Boy S a Softail Slim S a ve formě volitelného příslušenství je k dispozici pro všechny ostatní Softail modely roku 2016.

Nové odpružení Sportster

Modely Sportster® pro rok 2016 ovládnou každou silnici, a to díky zcela novému přednímu a zadnímu odpružení a vylepšenému sedlu, které rozhodně přispěje k většímu pohodlí a celkové kontrole stroje. Nová sedla jsou vyrobena z prémiových materiálů a mají lepší tvar zajišťující větší komfort. Nově navržené Sportster odpružení kombinuje emulzní tlumiče a nové přední cartridge vidlice. Nitrogenové tlumiče velmi dobře odolávají odvětrávání oleje a jsou vybaveny vnitřními ventily, písty o velikosti 36 mm a vysoce kvalitním olejem pro ještě lepší podporu při kompresi odpružení, rychlou reakci při nájezdu na malé hrboly nebo zajištění co nejlepšího kontaktu s nerovným povrchem. Progresivní pružina zadního tlumiče je nastavitelná pomocí klíče uloženého pod sedlem. Široké vidlice s kalibrovanými písty a progresivní pružiny pro konzistentní pocit během komprese a dekomprese odpružení. Progresivní pružina zadních tlumičů a lepší ochrana proti odvětrávání oleje je zárukou maximální odolnosti vidlice a ochrany kol při prudkém brždění.

Road Glide® Ultra

Po dvou letech, kdy nebyl v nabídce touringové řady Harley-Davidson, opět sklízí zasloužené ovoce! Road Glide Ultra je ještě stylovější, vyznačuje se neskutečnou aerodynamikou a ergonomií pro jezdce i spolujezdce. Rozhodně nelze popřít inspiraci čerpající z Projektu RUSHMORE - jedinečného, zákazníky vedeného projektu, zaměřeného na rozvoj produktů. Poháněna neutuchajícím výkonem motoru Twin-Cooled™ High Output Twin Cam 103™, nová Road Glide Ultra překoná i ta nejnáročnější očekávání, která by kdo na touringy měl. 

Heritage Softail® Classic

Kombinace nostalgického stylu s moderním výkonem! Model Heritage Softail Classic vás rozhodně v roce 2016 zaujme novým vzhledem, motorem High Output Twin Cam 103, elektronickým tempomatem ve standardní výbavě a vylepšeným uchycením postranních brašen. 

Nové motocykly a příslušenství Harley-Davidson® roku 2016 přicházejí do  autorizovaných dealerství H-D právě teď. 

Více na: www.harley-davidson.cz, kde naleznete všechny motocykly modelového roku 2016. 

 

Harley-Davidson-01
Harley-Davidson-01
Harley-Davidson-01 (1)
Harley-Davidson-01 (1)
Harley-Davidson-01 (10)
Harley-Davidson-01 (10)
Harley-Davidson-01 (11)
Harley-Davidson-01 (11)
Harley-Davidson-01 (12)
Harley-Davidson-01 (12)
Harley-Davidson-01 (13)
Harley-Davidson-01 (13)
Harley-Davidson-01 (14)
Harley-Davidson-01 (14)
Harley-Davidson-01 (15)
Harley-Davidson-01 (15)
Harley-Davidson-01 (16)
Harley-Davidson-01 (16)
Harley-Davidson-01 (17)
Harley-Davidson-01 (17)
Harley-Davidson-01 (18)
Harley-Davidson-01 (18)
Harley-Davidson-01 (19)
Harley-Davidson-01 (19)
Harley-Davidson-01 (2)
Harley-Davidson-01 (2)
Harley-Davidson-01 (20)
Harley-Davidson-01 (20)
Harley-Davidson-01 (21)
Harley-Davidson-01 (21)
Harley-Davidson-01 (22)
Harley-Davidson-01 (22)
Harley-Davidson-01 (23)
Harley-Davidson-01 (23)
Harley-Davidson-01 (24)
Harley-Davidson-01 (24)
Harley-Davidson-01 (25)
Harley-Davidson-01 (25)
Harley-Davidson-01 (26)
Harley-Davidson-01 (26)
Harley-Davidson-01 (27)
Harley-Davidson-01 (27)
Harley-Davidson-01 (28)
Harley-Davidson-01 (28)
Harley-Davidson-01 (29)
Harley-Davidson-01 (29)
Harley-Davidson-01 (3)
Harley-Davidson-01 (3)
Harley-Davidson-01 (30)
Harley-Davidson-01 (30)
Harley-Davidson-01 (31)
Harley-Davidson-01 (31)
Harley-Davidson-01 (32)
Harley-Davidson-01 (32)
Harley-Davidson-01 (33)
Harley-Davidson-01 (33)
Harley-Davidson-01 (34)
Harley-Davidson-01 (34)
Harley-Davidson-01 (35)
Harley-Davidson-01 (35)
Harley-Davidson-01 (36)
Harley-Davidson-01 (36)
Harley-Davidson-01 (4)
Harley-Davidson-01 (4)
Harley-Davidson-01 (5)
Harley-Davidson-01 (5)
Harley-Davidson-01 (6)
Harley-Davidson-01 (6)
Harley-Davidson-01 (7)
Harley-Davidson-01 (7)
Harley-Davidson-01 (8)
Harley-Davidson-01 (8)
Harley-Davidson-01 (9)
Harley-Davidson-01 (9)
H-D fat boy
H-D fat boy
H-D Fat-boy_1
H-D Fat-boy_1
H-D Forty-Eight_1
H-D Forty-Eight_1
H-D Heritage Softail Classic_5
H-D Heritage Softail Classic_5
H-D Iron 833_5
H-D Iron 833_5
H-D Road Glide Ultra_1
H-D Road Glide Ultra_1
H-D softail classic
H-D softail classic
H-D Softail Deluxe_1
H-D Softail Deluxe_1
H-D Softail Deluxe_11
H-D Softail Deluxe_11
H-D Softail Slim_3
H-D Softail Slim_3