Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Festival Kolem Světa 2015

Karel Wolf, 19.2.2015

NÁRODNÍ DŮM NA SMÍCHOVĚ, PRAHA  >>  14. 3. – 15. 3. 2015
MĚŠŤANSKÁ BESEDA, PLZEŇ  >>  27.2. – 28.2. 2015

Země všech kontinentů, padesát komentovaných projekcí, fotografie z nedostupných míst světa, cestovatelská setkání, zahraniční hosté. To vše i mnohem víc přináší největší cestovatelský svátek v České republice – festival Kolem světa. O víkendu 14. – 15. března 2015 přivítá NÁRODNÍ DŮM NA SMÍCHOVĚ tisíce návštěvníků, kterým festival vedle přednášek nabídne i exotická jídla, jedinečná vystoupení zahraničních umělců, pozve je na setkání se zajímavými osobnostmi, na interaktivní workshopy tradičních řemesel JV Asie nebo Afriky a nabídne možnost zakoupení tradičních výrobků z Mexika, Peru, Indonésie či Nepálu.

Hlavním hostem festivalu je německý dobrodruh CHRISTOPH REHAGE, kterému se podařilo přejít pěšky Čínu z východu na západ. Jeho 4.646 km dlouhá pouť s vozíkem na kolečkách trvala přesně jeden rok a během své pouti měl neuvěřitelné množství zážitků. Jeho legendární video The Longest Way 1.0 shlédlo více než 12 mil. diváků.

Dalším inspirativním hostem bude dobrodruh LEON MCCARRON, který přešel poušť Rub al-Chálí (Velkou arabskou poušť). Z jeho 1.600 km dlouhé pouti vznikl dobrodružný film „Into The Empty Quarter“. Druhou zajímavou expedici, kterou představí na festivalu, bude The Karun River – from source to sea. Během této expedice se Leonovi podařilo projít nejdelší íránskou řeku od pramene až k ústí do moře. 

Posledním zahraničním hostem festivalu bude slovenský dobrodruh a filmař PAVOL BARABÁŠ, který slovem a obrazem představí příběhy o objevných přechodech stolových hor ve Venezuele, neznámých horách Antarktidy, o hledání Pygmejů v Konžském pralese, pěším pochodě na Severní pól, o sestupech nejtěžších kaňonů světa na Réunionu, o splavování afrických divokých řek, a o poznávání nejkrásnějších hor a kultur světa.

Vedle zahraničních hostů vystoupí mnoho českých známých osobností ze světa outdooru a cestování – např. Vladimír Plešinger (spisovatel), Lenka Klicperová (šéfredaktorka cestovatelského časopisu Lidé a země), Tomáš Stingl (syn známého cestovatele dr. Miloslava Stingla), Václav Sůra (polárník), Petr Horký (režisér a moderátor), Rudolf Švaříček (cestovatel) a mnoho dalších hostů …

Bohatý doprovodný program festivalu pak tvoří tradiční tance z exotických zemí, taneční a rukodělné workshopy, prezentace cizokrajných restaurací nebo prodejní výstavy výrobků z různých zemí světa. Více informací o festivalu a přesný program naleznete na www.kolemsveta.cz.

Pokud jste na cestě kolem světa ještě nebyli, tak nyní máte jedinečnou příležitost!