Nacházíte se: CESTOVATELSKÁ PORADNA / Cestovatelská a expediční výbava

Oblečení Rev'it

13.11. 2009

where can i buy naltrexone online

buy naltrexone online annawozniak.ca

 

Oblečení Rev´it jsem obdržel na test, který jsem zamýšlel provést během Expedice Hedvábná stezka 2009. Tato náročná dvouměsíční motocyklová expedice vedla patnácti státy – z České republiky přes Slovensko do Maďarska, Srbska, Bulharska a Turecka, a poté již Asií do Íránu, Turkmenistánu, Uzbekistánu, Tádžikistánu, Kyrgyzstánu, Kazachstánu, Ruska a do nejvzdálenější země našeho putování Mongolska. Poté jsme se vrátili zpět do Ruska a po prohlídce krásného jezera Bajkal jsme se již vraceli domu přes Bělorusko a Polsko. Za celou cestu jsme najeli na motocyklu více než 15 tisíc kilometrů. Pro „rychlý přesun“ Tureckem jsme pro zdolání dvou tisíc kilometrů z Istanbulu do Karsu využili vlak. Stejný dopravní prostředek nás vezl z ruského Ulan-Ude, hlavního města Republiky Burajtia, do Moskvy. Po této trase napříč Sibiří jsme jeli již několikrát a tentokrát zvítězila rychlost přesunu a pohodlnost. Tuto expedici jsem podnikl spolu se svou manželkou Alenou na motocyklu Suzuki DR800 Big, který má v současné době najeto více než 250 tisíc kilometrů. Druhou posádku jedoucí na BMW 1150 tvořili naši přátelé, Vendula a Tomáš Sedláčkovi, se kterými jsme již podnikli expedici „Africa Tour 2007“.
Protože bylo již při plánování cesty jasné, že pojedeme jak pouštěmi, kde přesahuje teplota ve stínu 50 oC, tak i horami, kde je teplota kolem 10 oC, a výjimkou není ani sníh, led a noční mrazíky, tak jsem potřeboval funkční oblečení na motocykl, které zvládne tyto podmínky. Tyto parametry jsem objevil u oblečení značky Rev´it. Oblečeny jsem měl kalhoty Dakar a bundu Off Track. Při výběru pro mě byla důležitá světlá barva a také možnost vrstvit, tedy ubírat či přidávat vrstvy podle toho zda je teplo či zima. Pod vrchní vrstvu, ve které jsou všity kvalitní vyjímatelné  protektory, je možné vepnout vložku, díky které se oblečení stává nepromokavé a neprofoukavé. Nejspodnější vrstva z mikrovlákna skvěle hřeje. I při teplotách kolem 5oC, a  vepnutí těchto dvou vrstev, stačilo obléct pouze tričko s krátkým rukávem. V případě, že se teplota pohybovala kolem nuly, jako například za tádžickým Murgabem kdy nám přes noc nasněžilo 5 cm sněhu, tak stačilo obléct jen slabou mikinu. Pokud se teploty vyšplhaly naopak k 50 oC ve stínu, zejména v pouštním státě Turkmenistán, tak ani tady nelze oblečení Rev´it nic vytknout. Vrchní vrstva je opatřena několika zipy, které po rozepnutí krásně „luftují“ a při jízdě komfortně ochlazují organismus. Pokud je opravdu velké horko, tak se dají odepnout bočnice na suchý zip a v těchto místech zůstane pouze jakási síťka. Nebylo mi horko a nebylo to ani na úkor bezpečnosti, všechny protektory zůstaly na svém místě.
Za zmínku stojí i velké množství nepromokavých kapes, do kterých se dají schovat jak drobnosti a doklady, tak i třeba tzv. „camel bag“ důležitý pro doplňování tekutin během náročné cesty.
Oblečení Rev´it je vhodnou volbou při zvažování parametrů kvalita versus cena. Za rozumnou cenu se dá pořídit oblečení vynikajících parametrů srovnatelné s nejlepšími značkami trhu.