Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Mapové zajímavosti

Redakce, 9.2.2013

Opět jsme rozšířili naši nabídku map o pár zajímavých kousků. Nejdříve však jedna "obyčejná" mapa - Makedonii v poměrně podrobném měřítku 1:200 000 uvítá každý, kdo míří na Balkán.

A teď už slíbené speciality pro fajnšmekry . Topografický atlas pobřeží Azovského moře je určen především pro námořníky, ale uvítají jej i ti, kdo rádi projíždějí na enduru cesty a hlavně necesty podél moře, ať už kvůli super svezení s pěknými scenériemi, nebo při hledání "dokonalého" místa ubytování někde na zapadlém výběžku pobřeží. Atlas má sice velký formát (A4), který není na motorku až tak vhodný, ale díky měřítku 1:50 000 zde máte azovské pobřeží i s těmi nejmenšími detaily. Samozřejmě jsou přesně zaznačeny i všechny osady a města poblíž břehů.

Pokud jste se někdy vydali nebo chtěli vydat do Karélie, určitě víte, že sehnat solidní mapu této oblasti není snadné. My nyní máme mapu finského vydavatelství Karttakeskus, která Karélii ležící jak na finském, tak na ruském území pěkně zobrazuje.

A konečně zde máme mapu Francie od vydavatelství IGN. Není to však běžná mapa, ocení ji zejména lidé cestující po stopách historie. Kromě současné silniční sítě ukazuje totiž historické cestovní trasy, kde jsou také vyznačeny různé přilehlé památky - hrady, zámky, různé budovy, archeologická naleziště atd. Pokud se tedy zajímáte o minulost, je tato mapa velice užitečná. 

Mapy najdete zde:  

Makedonie

Ukrajina: Azovské pobřeží

Karélie

Francie: historické silnice a národní památky


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor