Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Ducati Panigale Party

Markéta Lempartová, 13.3.2012

Nová Ducati 1199 Panigale je dlouho očekávanou novinkou pro rok 2012. Tento italský skvost byl oficiálně představen a uveden na trh 1. 3. 2012 v klubu Meet Factory na pražském Smíchově.
Celý večer byl v režii firmy MOTO ITALIA s.r.o. V prostorách klubu mohli fandové italských strojů vidět a obdivovat Ducati Diavel a také Mercedes SLS. Této velkolepé událostí se zúčastnil všem známý motocyklový jezdec a kaskadér Mirek Lisý, který ukázal, že svůj stroj ovládá i na malém prostoru. Pro všechny bylo připraveno malé občerstvení v podobě piva a panini zdarma. K poslechu hrála dívčí kapela K2, která to pořádně rozjela.
Po odehrání první části písniček přišel velký a netrpělivě očekávaný okamžik. Odhalení hvězdy večera – 1199. Stála na pódiu v celé své červené kráse. Kapela K2 tuto krasavici pokřtila a následně dopřála posluchačům další várku písniček. Další důležitou součástí večera byla tombola, kde byla spoustu krásných cen. Hlavní ale bylo, že výtěžek z tomboly putoval na účet dětského domova v Krásné Lípě. Domov tak získal víc než sto tisíc korun.

Osobně jsem měla čest se s 1199 setkat již v lednu na Bike Expo Verona. Už tam mi padla do oka. Je krásná, vlastně jsme ani nic jiného nečekali.
Jenom bych dodala pár technických údajů – maximální výkon 195 koní, vrtání 112 mm, zdvih 60,8 mm. Co je ale důležité je to, že 1199 má nový motor, a to výrazně podčtvercový – superquadro. Ducatistům se bude stýskat po klasických řemenech, protože ty byly nahrazeny rozvodovým řetězem.









Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor