Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Doroťanka 2014

Jurek, 2.5.2014

Setkání československých endur aneb Doroťanka opět praskala ve švech

25. - 27. dubna 2014, Beskydy

Malebné místo česko-slovenského pomezí Valašska a Kysuc není třeba nikterak představovat. Psali jsme o něm již několikrát, stejně jako o jarním setkání cestovatelů, konaném právě zde. Jistě každý zná tento malebný pohraniční kout.
Řekne-li se Doroťanka, většina cestovatelů k němu ucítí navíc volání dálek, cestování a vůni vzdálených míst, projetých v sedle motocyklů, a popis zážitků, o které se stojí za to podělit. Letošní setkání na Doroťance bylo již jedenácté v pořadí a setkala se na něm více než stovka účastníků, kteří se zde sjíždějí, aby se podělili o své poznatky z cest.
Jako každý rok praskal sál ve švech a k sezení moc míst nebylo. Páteční večer patřil promítání a pokecu s přáteli. Ten se nesl do brzkých ranních hodin a sobotní ráno vše zachraňovala místní česnečka, jež byla obzvláště silná. Ono přece jen horalé potřebují dostat svý a o cestovatelích na endurech to platí dvojnásob.
Za zmínku stojí uvést alespoň část přednášek, které byly společně s promítáním a skvělým výkladem velmi zajímavým programem a vlastně hlavním tématem celého setkání. K těm nejzajímavějším patřilo bezesporu vyprávění o zážitcích z cest po Bajkalu, Ázerbajdžánu, Almerii, Srí Lance, Granadě, Turecku a dalších.
Nezbývá než všem přednášejícím a zvláště organizátorovi Petru Červinkovi poděkovat za příjemně strávený víkend a dobrou organizaci. Již se těšíme na příští setkání a snad zase za rok na Doroťance na viděnou!

Za MotoRoute: Jurek
Foto: Petr Červinka


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor