Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 5/2017

Redakce MotoRoute, 2.10.2017

MotoRoute 5/2017 vychází 4. 10. 2017

Online vydání možno zakoupit již 1. 10. >Alza Media online

 

 

 

iKiosk

  

 

 

Z obsahu:

 

Recenze: Nejkrásnější výlety na pevnosti a opevnění

Knížka, kde najdete tipy nejen na vaše motovýlety.

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa - 7. díl (Kanada, USA)

"...U města Mendora na druhý den ráno navštěvujeme národní park Theodore Roosevelt, pojmenovaný na počest 26. prezidenta Spojených států, který sem údajně rád jezdíval lovit zvěř. Zdejší krajina je směsicí badlandů, prérií a jalovcových lesů. Při projížďce parkem se doslova prodíráme stádem bizonů. Sem tam navíc vyskočí z nory nějaký ten svišť, možná aby zjistil, co je to za rachotící zvuk tam někde venku na silnici. Promrzlou expedici zakončujeme u westernového divadla, kde nám průvodce pyšně tvrdí, že právě zde můžeme vidět jeden z nejdelších venkovních eskalátorů v USA. Jezdící schody jsou údajně tak dlouhé, že by hravě překonaly celých sedm podlaží. Jak americké!"

WayAway: Kolem světa

 

Na exkurzi v PSí Hubík

Podívali jsme se, kde a jak se vyrábí dnes už světoznámé české motooblečení.

PSí Hubík exkurze

 

Putování Laosem

"...Místní muži nám ukázali tradiční způsob výroby mačet v primitivní kovárně pod jedním z domů. V druhé vesnici nám zase předvedli tkaní hedvábí na přenosném stavu a v další výrobu papíru z bambusu. Dojeli jsme až do města Muang Sing, ležícího u hranice s Čínou. Při zpáteční cestě nás průvodce zavedl ještě k odlehlému vodopádu Ban Nam Di. Byli jsme trochu zklamaní, protože jsme neviděli ženy v typických krojích. Průvodce nám vysvětlil, že je ženy nosí jen příležitostně při oslavách. Měli jsme ale štěstí, potkali jsme je na tržnici, kde jsme se stavili při návratu do města. Nabízely své výrobky a samozřejmě také opium, které je zde tolerovaným zlozvykem, hlavně u starších mužů..."

Laos na motorce

 

Okolo České republiky

"...Vyrazili jsme do Pohoří na Šumavě, pro nás jedno z nejhezčích míst v republice. Obnovu kostela a osady sledujeme od chvíle, kdy tu odstranili ostnaté dráty. Líbí se nám nápis na jedné ceduli v lese: „Obec zničili bojovníci za nesvobodu“. Po sjezdu z Novohradských hor do Malontů jsme jeli po asfaltkách, které tu zbyly po vojácích z doby nesvobody. Původně vedly mezi německými vesnicemi, z nichž zbyl jen kostel Cetviny a u něho rozpadající se kasárna..."

Okolo České republiky

 

Představujeme: Hasicí sprej Flame Ade

Sprej vhodný na motorku či do auta.

Flame Ade

 

Hedvábnou stezkou, 4. díl

"...Chlapi mi ochotně ukazují na jeden z domů a horlivě ujišťují, že tam budou cizinci spokojeni. Mířím k domu a jejich potutelnému úsměvu nevěnuji pozornost. V ústrety mi jde opálená dáma něco mezi čtyřiceti a padesáti, zřejmě majitelka. Přednáším jí své přání a ona mě radostně ujišťuje, že její ubytování je v okolí vyhlášeno. Svá slova následně doplňuje významným povytažením sukně nahoru, kdy mi ukazuje sice stále ještě hezky tvarované, ale nepříliš čisté dolní končetiny..."

Hedvábnou stezkou na motorce

 

Honda Fest 2017

Reportáž ze setkání Hondařů, tentokrát na Slovensku.

Honda Fest 2017

 

Test: KTM 1090 Adventure

"Malá" Kátéemka je univerzální holkou pro všechno. Více v testu.

Test KTM 1090 Adventure

 

Albánská Sedmidenní

Fotoreportáž Martina Pouby z offroadového výletu po Albánii.

Albánie

 

Technické památky

Krásno, areál bývalého cínového dolu Vilém a Krupka, štola cínového dolu Starý Martin

 

Zuzkou napříč Kanadou, 4. díl

"...Alespoň pro mě mělo Tofino být tím nejzápadnějším místem, kam se se Zuzkou letos dostanu. Odtud to již víc na západ nejde, leda si tak poupravit Zuzku na vodní verzi a zkusit to přejet do Ruska přes Tichý oceán jako Robbie Madisson na krosce na Tahiti. Jako správný cestovatel jsem do Tofina dorazil na rezervu a pak strávil několik minut hledáním dřevěného mola, kde se točil konec filmu One Week či zde ukončil svoje cestování napříč Kanadou Charlie Boorman v seriálu Extreme Frontiers. Jsme tu Zuzi, Tichý oceán. Děkuji..."

Zuzkou Kanadou


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor