Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 5/2013

Redakce, 4.10.2013

MotoRoute 5/2013 vychází 9.10.2013

Online vydání možno zakoupit již dnes >Publero.com

 

 

iKiosk

 

 

 

 

Z obsahu:

Around Africa, Stage OneAfrica
"...Cesta je místy rozbahněná a lemuje ji džungle se svými zvuky. Vesnická hospůdka je příjemná, lidé vstřícní a jídlo se nám po prošlé nigerijské dietě zdá skvělé. Po padesáti kilometrech se bahnitá cesta mění v parádní asfalt, který se jako had kroutí mezi zelenými kopci.
Už za tmy dojíždíme do Bemendy, jako nocleh nám poslouží místní nevěstinec s názvem Pacific. Holky nepřišly a já se jim nedivím. Trekovky, v nichž jedu, drží pohromadě už jen smrad a bláto, jediné, co mi stojí, jsou ponožky v koutě a zajímá mě pouze, jak ukojit žízeň a hlad..."

 

 

 

V-Strom, Crosstourer, VersysSrovnání "adventure" motocyklů, 2. část
Suzuki V-Strom 650, Honda Crosstourer 1200, Kawasaki Versys 1000

 

 

 

 

 

 

 

 

Bretaň a Normandie na skútruBrittany
"...Procházka za to stojí, tohle divoké místo má atmosféru. Fučí vítr, o vysoký skalnatý výběžek se hluboko dole s duněním tříští rozbouřený oceán a kolem poletují mořští ptáci. Když před tisíci a desetitisíci let putovaly kmeny z vnitrozemí Evropy na západ, skončily tady. Dál to po celé věky nešlo. Vlastně ještě kousek ano, asi osm kilometrů od mysu sotva vystupuje z vody malý ostrov Île de Sein. Ač bičován živly – nejvyšší bod je jen devět metrů nad mořem - žije na něm 214 obyvatel. Za ním už je jen voda a voda, až kdesi daleko leží Amerika..."

 

 

 

AšTip na výlet: Až za Aš
Tentokrát se podíváme do nejzápadnějšího cípu naší země – na Ašsko.

 

 

 

 

 

 

 

 

Za západem slunce do LotyšskaPobaltí
"...Při vstupu do muzea zamrazí ostnaté dráty, strážní věže a dobytčák, který převážel tisíce Litevců do gulagů na dalekou Sibiř. Muzeum komunismu se rozkládá na ploše asi 20 ha, kde je umístěno 86 soch komunistických pohlavárů. Sochy Lenina a Stalina jsou velmi hojně zastoupeny. O síle propagandy podává zprávu muzeum v nízké dřevěné budově. Přesně takové se stavěly v SSSR v poválečném období a padesátých letech, kdy sloužily jako osvětová střediska a budovy městského sovětu..."

 

 

 

 

Triumph Tiger Explorer, BMW 1200GSTest: Triumph Tiger Explorer 1200 a BMW R 1200GS
Vyzkoušeli jsme etalon cestovních endur od BMW (vzduchem chlazenou verzi) a "velkého tygra" od Triumphu.
 

 

 

 

 

 

 

 

Týden alpských zatáček – Rakousko, Slovinsko, ItálieAlpy
"...Tady odbočujeme ostře doprava a před sebou máme velmi příjemný přejezd Passo Duran (1 601). Je to přímo neskutečná pohoda. Lepší než popis všech zatáček je asi tento zážitek: chvíli po našem příjezdu do průsmyku se začal ozývat zpěv, jen lehce podbarvený zvukem motoru. Brzy se to objevilo. Jeden italský motorkář si jízdu tak užíval, že ji doprovázel zpěvem..."

 

 

 

 

 

Honda F6B "Gold Wing Light"
Je "ořezaný" Wing jiný než klasická plná verze?
 

Hrady a zámky
Kamýk a Otaslavice

 

Jižní AmerikaZ Čech až na konec světa aneb na motorce do nejjižnějšího města na zemi (Jižní Amerika)
"...Přestalo mrholit. Začíná lejt. V El Bolson dotankujeme a pak to začne. Vyjíždíme na planinu, teplota kolem 8°C a ke slejváku se přidá vítr, jenž nás nepohání vpřed, ale funí z boku tak, že je problém se udržet na cestě v pravém pruhu. Naštěstí provoz je téměř nulový.
Největší masakr začne, když za zatáčkou vyjedeme čelně proti větru. Motorka mi na plný plyn za čtyři jede maximálně šedesát a mám pocit, že mi někdo pořád kope do předního kola. Jsem durch a ruce mám tak zmrzlé, že v nich mám mravence..."

 

 

 

Jarní cesta po MarokuMaroko
"...Po vzájemné dohodě míříme jihozápadně k oceánu. Po stokilometrové jízdě, asi pro nás ne dost adrenalinové, se rozhodujeme pro offroadovou vložku. Silnice mizí, šotolinové cesty jsou místy velice poničené vodou, která se valila z hor. Několikakilometrové úseky těžce zdoláváme dlouhé hodiny, cestu nám ještě ztěžuje silný vítr a všudypřítomný písek..."

 

 

 

 

 

ŠvýcarskoŠvýcarskými průsmyky
"...Dorážíme na vrcholek Susstenpassu (2 224 m), kde si dáme tatranku a pokocháme se výhledem. A míříme dále na Grimselpass. Opět řežeme jednu rychlou zatáčku za druhou a obdivujeme místní specialitu tohoto passa, kterou jsou dvě nad sebou umístěné přehrady  Už se nemůžeme dočkat, čím nás překvapí Furkapass..."

 

 

 

 


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor