Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 4/2013

Redakce, 6.8.2013

MotoRoute 4/2013 vychází 7.8.2013

Online vydání možno zakoupit již dnes >Publero.com

 

 

iKiosk

 

 

 

Z obsahu:

Piemont aneb když se řekne KammstrassePiemont
"...Jako na houpačce klesám na Colle Blegier (2 381 m) a pak opět vzhůru na Colle Lauson (2 497 m). Nabírám výšku na Testa Assietta, nejvyšší, 2 545 m vysoký průsmyk s pomníkem připomínajícím bitvu z roku 1747. Nevystoupit k obelisku, který jako strážce ční nad průsmykem, by bylo trestuhodné. Vrcholky olizují valící se mraky, připadám si jako v pohádce. Dalekohledem prohlížím okolí a s pomocí v kameni vytesané panoramatické růžice identifikuji hory. Pevnosti odhalené dalekohledem – a divím se, kolik je jich v okolních svazích ukryto – přitahují svou tajemností..."
 

 

 

 

Stredni AsieStřední Asie, 2. část
"...Jsou 3°C. Přijíždím k jediné civilizaci na 100 km cesty. Jsem přívětivě přijat, rozdám cigarety, kafe a vůbec tak všechno, co vezu navíc. Uděláme si raut, paní zatopí a v jurtě je najednou na krátký rukáv. Flinta na stěně je na vlky, kteří občas napadají stáda ovcí a koz. Ještě že spím vevnitř... Skvěle si pokecáme. Paní rozestele naprosto bílé a vyžehlené prostěradlo a já se nestíhám divit. Ležím a už vím, co symbolizuje znak na kyrgyzské vlajce. Je to pohled na nebe zevnitř jurty - krása..."
 

 

 

 

Test: Harley-Davidson Sportster XL 1200 CA

 

 

 

 

 

 

 


 

Tip na výlet: Spokojený nácek
Severovýchodní část Českého středohoří na pravém břehu Labe.
 

 

 

 

 

 

 

 

Čtyřkolky v RumunskuRumunsko ctyrkolky
"...Povrch žlutá hlína s pískem, hlavně ale různě velké kameny až po vyčnívající balvany a kusy skály, poházené větve a k tomu hodně vody. Vlevo stráň, vpravo strž, na tachometru necelých sedmdesát a přepísknutý nájezd do levé zatáčky. Bleskově vysednout dovnitř zatáčky, vyvěsit se jako spolujezdec při sajdkárkrosu a naložit plný plyn, aby se utrhl zadek do smyku a čtyřkolka neměla tendenci se převrhnout. A jak je v takové situaci důležitý velký výkon motoru! Rozmáčených brzd se nesmíte dotknout, protože ty vás napřed odhodí někam do strany a na korekci směru už není prostor..."
 

 

 

 

Test KTM 2013Srovnání "adventure" motocyklů, 1. část: KTM
Vyzkoušeli jsme několik motorek pro dobrodružné cestování, v tomto díle se podíváme na KTM 990 SMT, 1190 Adventure a Adventure R.
 

 

 

 

 

 

 

Poprvé vlevo (Velká Británie), 2. částBritanie
"...Kousek za pomyslnou půlkou ostrova se však dělá hezky a to, co se rozprostírá přede mnou, mi bere dech. Je to to nejhezčí, co jsem kdy kde viděl! Klid a půvab melancholické krajiny, kterou neruší ani původní bílá stavení, lemují místy útesy zdobené mohylami vyskládanými z drobných kamínků. Jen němě zírám a fotím..."
 

 

 

 

 

 

TatrySlovenský tip: Cesta sľobody
Výlet do Tater
 

 

 

 

 

 

 

 

Test: Honda CB 500XHonda CB500X
Minule efko, tentokrát se podíváme na Ixko.
 

 

 

 

 

 



 

MarokoMaroko 2012 aneb Hebouš s Vezírem opět na cestách
"...Jedeme vyprahlou kamenitou pouštní krajinou jakoby odnikud nikam, slunce do nás nemilosrdně praží. Bylo by třeba zastavit a doplnit tekutiny, abychom večer nevypadali jako sušené tresky, jenže není kam se schovat. No, snad lepší než čuchat puch z konzerváren na pobřeží Atlantiku. Červenobílé zábradlí na mostku přes jakýsi písečný příkop naznačuje, kudy snad někdy teče nějaká voda. Po pravé ruce se v dálce zvedají ostré vrcholky Středního Atlasu. Značka Pozor velbloudi je úžasná a taky hned za zatáčkou se jedno stádo líně producíruje přes cestu. To je prostě radost..."
 

 

 

Hrady a zámky
Tichá a Pomezná

 

Most Bernartice
Pokračování volného seriálu o zajímavých mostech.
 

Příloha: PŘILBY
 

Interaktivní titulka

 


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor