Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 1/2016

Redakce MotoRoute, 2.2.2016

MotoRoute 1/2016 vychází 3.2.2016

Online vydání možno zakoupit již 29.1. >

Alza Media online

 

 

 

iKiosk

  

 

 

Z obsahu:

 

Fejeton
Jak jsem odjel do Vietnamu

 

Návrat do PyrenejíPyreneje
"...Z Mendive zpátky na východ vede mrňavá cesta na jedno auto. Holý, liduprázdný hřeben s dlouhou trávou, občasnými pastvinami a kamennými zídkami připomíná skotskou vysočinu, minimálně než sjedete na druhé straně dolů
do svátečně nazdobeného městečka. Zpáteční cesta oklikou přes Saint-Jean-Pied-de-Port byla zase delší, než se zdála na mapě. Na Puerto de Ibaneta jsem vyletěl s dvouválcem ve značných otáčkách, což zjevně zaujalo dva zdejší jezdce. Zabralo to jen pár posunků, uznalého pokývání nad mírou sjetí pneumatik a byl domluven závod z průsmyku
dolů..."

 

 

 

DalešiceTip na výlet
Templáři u Dalešic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jihem Afriky, 1. částJizni Afrika na motorce
"...Navigace nás vede z hlavní cesty po téměř pěšinách vyschlými říčními koryty. Až po asi deseti kilometrech docela výživného offroadu přijíždíme na asfaltku. Prohlídku vysokých dun necháváme na zítra a jedeme do nejbližšího kempu.
Avšak ouha. Asfaltka končí u brány s uniformovanými zavalitými strážci, kteří nedokážou pochopit, jak je možné, že k nim přijíždíme od dun, nemaje od nich povolení, které ještě k tomu motorkám zásadně nedávají. Až když ukážeme na navigaci záznam naší projeté trasy s příslibem, že už to nikdy neuděláme, pouští nás branou do oázy s kempy.--"

 

 

 

Mitas E-07Mitas E-07
Náš expert na pneumatiky Ruda Fráňa vysvětlí, k jakému použití je vhodný dezén E-07.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Test: Kawasaki Versys 650Test Kawasaki Versys 650
Malý Versys, velká zábava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BulharskoMototrip Bulgaria
"...Stavíme na kafe a já jak školáček nakupuji v místní sámošce. „Máte nějakou dobrou sušenku – třeba tuhle, je dobrá?“ Baba se jen zašklebí a kroutí hlavou. „Aha, a co tahle?“ Ukazuju postupně na všechny sušenky na pultě, než mi dojde, že to tu maj obráceně... Cestou přes Laki do obce Bačkov si užíváme snad nejkrásnější silnici z celého Bulharska. Luxusní asfalt se vlní po úbočích Rodop. Žádný provoz, plně si vychutnáváme zatáčky a kopce, střídané vyhlídkami do údolí a na hřebeny hor..."

 

 

 

 

Ural v BanátuBanát
"...Do vesnice Girnik chceme jet ze Sopotu Nou co možná nejkratší trasou, což zaručuje vyhnout se hlavním příjezdovým komunikacím. Po několika dotazech máme správný směr a informaci o velmi špatné sjízdnosti
všech cest v tom směru. Ural si ale s nástrahami strmých cest lehce poradil, jen občas bylo zapotřebí přiřadit pohon sidecaru. Zastavil nás až požár trávy..."

 

 

 

 

 

 

Technicke pamatky CRTechnické památky
přehrada Pařížov a Berlova vápenka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SrbskoSrbsko po silnici i terénem
"...Cestu údolím řeky Uvac kolem kláštera s brodem tedy najíždíme z jihu na sever, což se nakonec ukázalo jako lepší trasa – hlavně kvůli kamenitému výjezdu na severní straně údolí, který bychom si jízdou dolů tolik neužili. Sjezd do údolí lesem je ale hodně blátivý a uklouzaný a začal se projevovat nepříliš vysoký profil na našich pneu. U brodu toho už máme plné kecky. Délka brodu v kombinaci s naší nezkušeností nám taky nepřidala na náladě. Nakonec jsme to zvládli beze ztráty kytičky..."

 

 

 

 

Chile, Peru, BolívieFotoreportáž: Chile, Peru, Bolívie
Výběr fotek známých, ale především méně známých míst ze Střední a Jižní Ameriky s komentářem.