Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 1/2015

Redakce MotoRoute, 3.2.2015

MotoRoute 1/2015 vychází 4.2.2015

Online vydání možno zakoupit již dnes >Publero.com

 

 

iKiosk

 

 

 

 

Z obsahu:

Norsko a Rusko, 2. částNorsko a Rusko
"...Cesta přes Lofoty naprosto překonává vše, co jsme doposud v Norsku – a možná i v životě – viděli. Scenérie jsou jednoduše nepopsatelné a při letních teplotách, k tomu na motorce, stojíme co pár set metrů a fotíme. Za každou zatáčkou se objeví panoráma překonávající to předchozí. Skály zrcadlící se v blankytně modré vodě, na červeno natřené domečky na kůlech a rybářské lodě kotvící u dřevěných mol..."

 

 

 

 

 

BalkánStřípky z ne až tak dálného východu (Balkán)
"...V Turecku si všichni tak nějak potrubují, buď aby upozornili, že jedou, nebo nevím proč, ale troubili furt a já si místo troubení vždycky protúroval laďáček, když jsem někoho objížděl, nebo kličkoval v zácpě. No a co čert nechtěl, lehce si to protúrovávám v koloně a najednou: Halt! Houpl mi do cesty orgán a už si mě táhl na krajnici přes dva pruhy, čili byl docela odvážný..."

 

 

 

 

 

Tip na výlet: Podél Ohře pro MattonkuKlášterec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moto cestou necestou Jižní Amerika 2015Moto cestou necestou Jižní Amerika
"...Máme za sebou trip po poušti Atacama i první setkání s horskou nemocí ve výšce 4 352 m n. m. při cestě přes Andy k Salar de Maricunga v Národním parku Tres Cruces. Přečkali jsme následnou těžkou noc s touto nemocí na chilsko-argentinské celnici, kde některým členům výpravy pomohl až kyslík, nebo speciální čaj, který nám celníci uvařili (že by z koky? ).
Ještě druhý den jsme se pohybovali jak v divném zpomaleném snu. Někomu bylo špatně od žaludku, někomu se točila hlava, většinu z nás brněly prsty u nohou a rukou. Přes den se teploty pohybovaly okolo 32°C, v noci padly ve výšce 3 780 m na -4°C.

 

 

 

Malovaná motomapa
Přetisk ručně malované mapy pro motorkáře

 

Španělsko a Portugalsko: Na nejjižnější a nejzápadnější výspu EvropyŠpanělsko a Portugalsko
"...Souřadnice mysu Roca, 38°47′ s. š. a 9°30′ z. d., jsou vytesány na památníku na útesu, vypínajícím se přibližně 140 metrů nad hladinou Atlantského oceánu. Básník Luís de Camoes o Cabo da Roca říká, že je to místo, „kde země končí a moře začíná“ (portugalsky: „Onde a terra acaba e o mar começa“). Tyto verše jsou napsány v několika jazycích i na pamětním listu, který za 10 € může obdržet každý návštěvník..."

 

 

 

 

 

 

OtziPřes průsmyky za mumií
"...Nejen průsmyky jest živ člověk, konkrétně do Bolzana jsem po horských silničkách dokličkoval ze Švýcarska a Rakouska s cílem navštívit zdejší Museo archeologico dell"Alto Adige. Toto archeologické muzeum bylo založeno v roce 1998 speciálně kvůli tomu, aby se stalo „domovem“ pro tzv. muže z ledovce, známého na celém světě jako Ötzi..."

 

 

 

 

 

 

Technické památkyLes Království
Nový seriál - v tomto díle přehrada Les Království a vápenka Horní Albeřice

 

 

 

 

 

 

 

Představujeme: motooblečení Companero Boreal

 

SardinieSlunečná Sardinie
"...Pokračovali jsme do národního parku Gennargentu, po úzkých cestách s kvalitním asfaltem přes vesnici Fonni do Orgosola a zpět k moři do Dorgali. Orgosolo je velice nevlídné místo, město banditů. Uvítají vás tabule rozstřílené jako řešeto. Ze stěn domů na vás hledí revolucionáři, politici i obyčejné realistické výjevy z venkovského života. V Murales zase nástěnné malby proměnily město v galerii. Dokonce sem turistické kanceláře pořádají zájezdy..."

 

 

 

 

 

Tatry a Pieniny z obou stran očima spolujezdkyně (Slovensko a Polsko)Slovensko a Polsko
"...Zarazili jsme na malém přístavišti pltí (Majere) a zvědavě pokukujeme a sondujeme, zda by byla možná plavba po Dunajci. Počasí je příhodné, řeka relativně klidná, a tak by bylo škoda této možnosti nevyužít. Dunajec je hraniční řekou a vidíme, že Poláci na druhém břehu přepravují jednu skupinu výletníků za druhou. Inu podnikavci. A co slovenské firmy? Máme vyhráno, podařilo se sehnat dva muže..."