Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Znáte všechna tajemství Třebíče?

redakce MotoRoute a ceskawhisky.cz, 4.1.2021

Třebíč, to nejsou jen motoshopy, rozhledna na Pekelném kopci, Bazilika svatého Prokopa a krásné silnice okolo. Třebič je hlavně historické jádro a jeho židovské památky, které jsou samostatně zapsány na seznamu kulturního dědictví UNESCO. A kdesi v temných ulicích židovské čtvrti se skrývá jediný whisky bar v České republice, který si svou whisky i sám vyrábí.

Stačilo jen pár let a TREBITSCH Whisky se stala jedním z nejznámějších producentů whisky v České republice. Původní plán na otevření originálního whisky baru v centru židovské čtvrti v Třebíči posunul jeho autor o úroveň výše a rozhodl se vyrobit vlastní poctivou whisky z domácích surovin.

Před více než deseti lety tak master distiller Tomáš Dyntar položil základ TREBITSCH Whisky a společně s kolegy se pak postaral o rozšíření do celé republiky a zbytku světa. S hlavním lídrem, Ondřejem Chládkem, vybudovali během pěti let úspěšně fungující společnost, která si kromě výroby poctivé single malt whisky zajistila i celý výrobní řetězec. Kromě zmíněného Whisky baru si dnes vyrábí vlastní sudy, pálí whisky, rekonstruují výrobní areál a mají vlastní investiční fond za účelem zhodnocení prostředků investorů a rychlejší rozvoj svých aktivit. Jedním z hlavních cílů v roce 2019 však bylo rozšíření stávající nabídky pro zákazníky. „Již delší dobu jsme chtěli zákazníkům nabídnout další produkty.

Nadále sice zůstává naší pomyslnou vlajkovou lahví 40% Czech Single Malt Whisky ověnčená nejednou zahraniční cenou, ale zůstat u jednoho produktu jsme nechtěli. Cítili jsme, že je potřeba se posunout dále a přijít s novinkami pro stále náročnější zákazníky. Vyšli jsme jim tedy vstříc a do stálé nabídky přidali tři nové produkty, které si mohou zakoupit na našem e-shopu. Po znovuotevření baru pak mohou zavítat přímo tam, kde jsme pro ně připravili další whisky a některé z nich dokonce v sudové síle,“ popisuje novinky spolumajitel TREBITSCH Whisky, Ondřej Chládek.

Posledním přírůstkem je pak nakuřovaná Trebitsch Czech Single Malt Whisky 43%. Ta je nejlepší volbou pro ty, kteří teprve začínají objevovat chuť whisky z nakuřovaných sladů. Má optimálně vyváženou chuť vanilky a karamelu a je citlivě doplněná o velmi jemné rašelinové nakouření. Je silnější, než zbytek nabídky a 43 % alkoholu uspokojí většinu zákazníků.

Velká část nabídky včetně oblíbených dárkových balení whisky je dostupná na eshopu TREBITSCH Whisky. Za největšími “specialitami“ však musí whiskaři vyrazit do TREBITSCH baru. Tam si mohou vychutnat 45% whisky s různými “finishery“, nebo vyzkoušet vrchol nabídky – Single barrel small bach v sudové síle 61,2 %. Jedná se o nefiltrovanou verzi ručně stáčenou master distillerem Tomášem Dyntarem.

Přečtěte si o historii TREBITSCH Whisky a naplánujte návštěvu whisky baru. Kontakty a informace najdete na stránkách www.ceskawhisky.cz.

Pozor - členové MotoRoute klubu mají slevu na veškeré nákupy v e-shopu ceskawhisky.cz!