Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Tlumiče TFX Suspension nově na českém trhu

Enduroškola, 15.2.2017

Holandská firma TFX Suspension Technology se rozhodla, ve spolupráci s Enduroškolou Milana Holého, nabídnout své produkty na českém trhu.  Dovolte nám tedy tuto společnost představit.

Firma byla založena Hansem-Dieterem Fischerem a Alexem Meijsem v roce 2010 na základech firmy Technoflex, která tou dobou ukončila své aktivity. Z původního výrobního programu však nezbylo skoro nic. Bylo třeba kompletně přepracovat design, výrobní technologie, zvýšit odolnost a trvanlivost výrobků, což se naštěstí poměrně rychle podařilo.

Unikátní nápad, bylo vytvoření modulárního systému, díky kterému je možné základní tlumič postupně dovybavovat komponenty, jako hydraulické předpětí pružiny nebo externí nádobka s regulací průtoku oleje, až z něj vznikne tlumič nejvyšší řady. Kromě tlumičů, nabízí TFX i pružiny do předních vidlic a pružiny na OEM tlumiče.

Tlumiče se vyrábí buď s univerzálním nastavením, aby mohly být ihned k dispozici, nebo zákazníkovi na míru, kdy se zohlední váha jezdce a nákladu, jízdní styl a typ povrchu.  Na základě toho je potom vyroben tlumič, který přesně odpovídá zadaným požadavkům.

„Nerozlišujeme mezi závodní a rekreační kvalitou. U nás je maximální odolnost a trvanlivost standart. Všechny nové výrobky pečlivě testujeme a podrobujeme extrémní zátěži.“ říká Hans-Dieter, majitel firmy. „Díky tomu můžeme našim zákazníkům nabídnout prodlouženou záruku na 5 let.“

TFX Suspension nabízí širokou škálu produktů pro silniční i offroad motocykly, čtyřkolky, ATV i sajdkáry.

Zajímavé technické informace:

  • Tělo tlumiče o průměru 36 a 46 mm je vyrobeno z hliníku 6082 T6
  • Pístnice má průměr 16 mm
  • Rozsah hydraulického předpětí 15 mm
  • Pro větší účinnost a životnost je těsnění vyztuženo teflonovým kroužkem
  • Spodní a horní oko je z hliníku 7075
  • Ložiska z nerezové oceli
  • Nastavení délky tlumiče u většiny modelů v základu
  • Pokud konstrukce dovolí, oddělovací pístek mezi plynem a olejem v základu

V případě zájmu kontaktujte Milana Holého (737 363 333, milan@enduroskola.cz).