Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Společnost Honda obnovuje výrobu v závodě Kumamoto

Honda a redakce MotoRoute, 29.8.2016

Společnost Honda Motor Co., Ltd. a všichni její pracovníci usilují o obnovení výroby v závodě Kumamoto, který v dubnu 2016 postihlo zemětřesení. V souladu s původním cílem, kterým bylo obnovení výroby do poloviny srpna, je společnost Honda nyní připravena výrobu v závodě Kumamoto znovu zahájit.

V důsledku zemětřesení byla výroba v závodě od nočních hodin 14. dubna zastavena. 6. května továrna obnovila dodávky dílů pro výrobní závody Honda mimo Japonsko a poté od 13. května došlo k obnovení výroby motorových strojů.

Pokud jde o nejvíce postiženou výrobu motocyklů, 6. června se v továrně podařilo v omezené míře obnovit montáž klíčových modelů a od té doby objem výroby postupně narůstal. Nyní je linka FUN určená pro velké modely motocyklů (včetně CRF1000L Africa Twin) připravena na plné obnovení výroby. Díky tomu tak celková výroba v závodě Kumamoto dosáhla ke 22. srpnu 2016 běžné úrovně.

Společnost Honda se bude i nadále snažit o co nejrychlejší obnovu postižené oblasti a vynaloží veškeré úsilí k tomu, aby zajistila včasné dodávky výrobků svým zákazníkům.