Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Setkání s Giacomem Agostinim

PSí Hubík, 25. 9. 2023

Ve spolupráci PSí Hubík a Kroměřížského výstaviště a díky podpoře několikanásobného Mistra SZM Československa Petra Baláže, proběhla beseda s legendou silničních motocyklových závodů Giacomo Agostinim. Besedy s ním se zúčastnilo více jak 700 fanoušků z Česka a Slovenska, kteří měli možnost potkat se nejen s Agostinim, ale i dalšími legendami motosportu Česko-Slovenska.

Sobota 23. září 2023 byla svátkem pro všechny fanoušky motorsportu. Na Kroměřížském výstavišti totiž od 17 hodin proběhla beseda s legendou motocyklových závodů velké ceny Giacomo Agostinim. Ten je za více než 70 lety historie motocyklových závodů Grand Prix dosud nepřekonaným šampionem, a tak i právoplatně považovaný za nejlepšího závodníka všech dob.

Giacomo Agostini

Nikdo nezískal tolik titulů jako on. Patnáct trofejí, z nichž osm je v královské třídě. Tomu nemůže rovnat ani žádný současný šampion z MotoGP.

Setkat se s ním a poslechnout si povídání o životním příběhu legendy i poodhalení zákulisí Velké ceny si přišlo více jak 700 fanoušků z Česka a Slovenska, kteří měli možnost se i sami zeptat na otázky, které je zajímali nejvíce. Například na otázku, jestli se po ukončení kariéry ještě občas svezl na motorce, odpověděl 81 letý Ago:

„Dodnes skoro každý den jezdím na motocyklech, takže spoustu mých sousedů ani neví, že vlastním i osobní auto.“

Po samotné talk show, kam Agostini dorazil v doprovodu svého kamaráda, slovenského závodníka Petera Baláže, proběhla také autogramiáda obou jezdců. Italský jezdec se kromě tradičních podpisových karet, plakátů a knih podepsal i na kombinézu naděje českých motocyklových závodů Daniela Turečka nebo na několik historických přileb, či přímo na nádrž několika motocyklů.

Giacomo Agostini

Celou akcí provázeli známí moderátoři Petr Suchoň a Marcel Herbolt, kteří se nebáli zajít ani do otázek z Agostiniho osobního života. Po celou dobu besedy i autogramiády vládla skvělá atmosféra, a sám Pan Agostini se po skončení akce nechal slyšet, že dnešní podvečer si skvěle užil, a byl upřímně nadšený zájmem tak široké základny fanoušků.

Giacomo Agostini