Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Renault Twingo model 2016

9.8.2016

Potřebujete vůz, který je kompaktní, obratný, snadno se s ním parkuje, ale přitom mu nechybí výkon, pohodlí a prostor? Zkuste nový Renault Twingo!

Letošní model se zvenku o 10 cm zmenšil a  poloměr otáčení se smrskl na pouhých 8,65 m, takže kličkování ve městě i parkování v ucpaných ulicích pro vás bude hračkou. Napomáhá tomu také skvělý výhled z vozu. A pokud byste si to chtěli ještě více usnadnit, stačí si připlatit za parkovací asistenční systém.

I přes menší vnější rozměry je nový Twingo překvapivě prostorný. Vždyť zcela rovnou ložnou plochou o délce plných 2,30 metru (se sklopeným sedadlem spolujezdce) se nemohou pochlubit ani některé vozy vyšších tříd. Objem zavazadlového prostoru se sklopenými zadními sedadly pak dosahuje úctyhodných 980 litrů. K tomu připočítejte další úložné prostory v prostoru pro cestující o celkovém objemu 52 litrů, to vše s velkou variabilitou vnitřního uspořádání.

Nemusíte se však bát, že by prostor pro zavazadla byl zvětšen na úkor lidí. Ve voze je dost místa ve všech směrech, hlavou nenarážíte do stropu a ani nohy nemusíte mít jako skrčenec. Interiér je zkrátka nečekaně vzdušný a prostorný.

A navíc, „malé“ Twingo má pět dveří, což oceníte jak při nastupování a vystupování cestujících, tak při manipulaci s nákladem.

Ruku v ruce s praktičností jde design – nečekejte nějakou utilitární strohost, Twingo nabízí elegantní tvary i barvy. Interiér nejen dobře vypadá, je také pohodlný. Vyzkoušejte příjemná sedadla spojující komfort se sportovní jistotou.

Ve voze nechybí moderní technologie, některé funkce Twinga dokonce můžete ovládat přes mobil! Díky aplikaci R&GO a dodávanému rozhraní s rádiem se dají snadné obsluhovat multimediální funkce, navigovat, telefonovat, či pracovat s palubním počítačem.

Samozřejmostí je dostatek výkonu. Motory SCe 70 nebo Energy Tce 90 poskytují potřebné koně i točivý moment pro příjemné svezení nejen ve městě, a to při spotřebě, která neprovětrá vaši peněženku. To se dá ostatně říci i o samotné koupi vozu, neboť nový Renault Twingo pořídíte už od nějakých 215 tisíc korun.