Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Putovní Freedom Jacket

Harley-Davidson, 5.2.2013

Už v loňském srpnu odstartovali fanoušci kultovní značky Harley-Davidson oslavy 110. výročí. Neplánovaným artefaktem zahájení oslav byla i černá kožená bunda Harley-Davidson. Z té se velmi rychle stal symbol oslav a putovní předmět (www.h-d.com/110jacket). Výroční oslavy budou pokračovat po celý letošní rok. Miliony příznivců z celého světa budou oslavovat to, co je jim společné – svobodu, vášeň, možnost sebevyjádření a nadšení pro jedinečné dobrodružství.

Bundu si při svých cestách na motocyklech H-D předávají vybraní fanoušci z celého světa. “Freedom Jacket” tak absolvuje jedinečné světové turné. O své zážitky s ní se pak jezdci dělí prostřednictvím příběhů publikovaných online. Bunda bude při svém putování míjet legendární místa a následně se navrátí zpět do Millwaukee, rodného města Harley-Davidson. “Freedom Jacket symbolizuje to, co ve skutečnosti znamená být jezdcem Harley-Davidson. Je jako duše jezdce. Každý škrábanec či skvrna je důkazem dobrodružství, které absolvovala, a stává se součástí vaší identity,” říká Mark-Hans Richer z Harley-Davidson.

“Freedom Jacket” se zrodila v loňském srpnu, když se Richer zúčastnil jízdy napříč Tibetskou náhorní plošinou. Právě tato jízda odstartovala oslavy 110. výročí. Jméno bundy se odvozuje od čínského znaku, který na ni namaloval jeden z místních. Když jej Richer požádal o libovolnou kresbu na památku, vybral si právě znak pro svobodu. Od té doby putuje bunda mezi nejzarytějšími fanoušky H-D po celém světě od rakouských Alp, Mexiko, Brazílii až Kanadu. Bunda bude také na všech výročních akcích Harley-Davidson. Ty se konají ve vybraných zemích po celém světě - Indii, Austrálii, Novém Zélandu, JAR a Římě.

Fanoušci mohou videa, fotografie a příběhy těch, kteří s bundou cestovali, sledovat online na výše uvedeném webu, dále pak na Facebooku a Twitteru. Harley-Davidson také vyzývá fanoušky, aby sdíleli i jejich vlastní příběhy prostřednictvím speciálních stránek www.h-d.com/110. Od druhé poloviny ledna zde mohou využít aplikaci, která umožní personalizaci vlastního 110. výročí za využití fotografií a jejich vlastních příběhů. „110. výročí je oslavou především pro naše fanoušky, je tedy přirozené, že jim dáváme prostor pro jejich vlastní vyjádření,” komentuje aplikaci Richer.

110. výročí značky Harley-Davidson
Oslava 110. výročí Harley-Davidson je celoroční oslavou, jejímž hlavním cílem je propojit fanoušky H-D z celého světa, i prostřednictvím sdílených hodnot, jakými je svoboda, vášeň, sebevyjádření a jedinečné dobrodružství na kolech motocyklů H-D.
Harley-Davidson bude v roce 2013 pořádat na počest 110. výročí 12 velkých party v 11 zemích světa, přístupných nejen fanouškům, ale také veřejnosti. Hlavní oslavy se budou pořádat v červnu v rodném městě značky - Millwaukee, v Evropě pak v italském Římě.

Připoj se k oslavám online
Všichni příznivci Harley-Davidson jsou zváni, aby se připojili k oslavám online. Mohou sdílet videa, fotky a své zážitky na Facebooku, Twitteru či na uvedeném webu. Tato webová stránka bude fungovat po celý rok 2013. K nalezení jsou zde veškeré detaily ohledně výročních oslav i obsah přidaný fanoušky H-D z celého světa.

Oficiální seznam akcí k 110. výročí

  • Goa, India (únor 2013): akce k 110. výročí na 1st National H.O.G. Rally
  • Auckland, New Zealand (14. - 17. února, 2013): akce k 110. výročí na National H.O.G. Rally
  • Daytona Beach, USA (9. - 16. března, 2013): oslava 110. výročí na Daytona Bike Week
  • Melbourne, Australia (13. - 14. dubna, 2013): oslava 110. výročí
  • Margate, South Africa (26. - 28. dubna, 2013): oslava 110. výročí na Africa Bike Week
  • Qiandao Lake, Zhe Jiang Province, China (30. dubna - 2. května, 2013): oslava 110. výročí
  • Mexico City, Mexico (jaro/léto 2013): oslava 110. výročí
  • Sao Paulo, Brazil (jaro/léto 2013): oslava 110. výročí
  • Řím, Italy (13. - 16. červen, 2013): oslava 110. výročí
  • Sturgis, USA (3. - 10. srpen, 2013): oslava 110. výročí na Sturgis Motorcycle Rally
  • Milwaukee, USA (29. srpen - 1. září, 2013): oslava 110. výročí na H.O.G. 30th Anniversary Party
  • Kuala Lumpur, Malaysia (14. - 19. září, 2013): oslava 110. výročí na Asia Harley Days