Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Novinka od Yamahy pro turistiku

Marek Olbert, redakce MotoRoute, Moto.it, 29.6.2015

 

Internetem kolují fotografie zřejmě s připravovaným novým modelem od Yamahy, což by měla být turistická verze modelu MT-07. Čistě teoreticky by se mohl tento model, alespoň ve fázi prototypu, objevit již letos na výstavě EICMA, která se koná 19.-22. listopadu. Mimochodem... Fotografie byly pořízeny v Miláně před několika dny. Není vyloučeno, že je v tom i trochu marketingu, neboť o značce Yamaha se teď dost mluví, třeba i v souvislosti s Customy a Café Racery. 

 
 
 
Motorka na fotografiích má být turistická verze Tracer odvozena od modelu MT-07. Po úspěchu městských verzí MT, po kladném zájmu ze strany veřejnosti o model MT-09 Tracer, tedy turistika vycházející ze silničního modelu letošní novinky MT-09 Tracer, která vychází ze sportovního naháče MT-09, je turistický model s kubaturou logický krok, jak jednoduše a rychle do sortimentu zařadit funkční a vlastně i odzkoušenou univerzální motorku pro různé použití.
 
 
Týpek sedí velmi vzpřímeně, což je zřejmě dosaženo úpravou řídítek, čelní sklo se zdá býti poměrně vysoké, avšak jeho jednoduchý tvar možná není definitivní, i když je zřejmě totožné s plexisklem z modelu MT-09 Tracer.   
 
 
Je těžké předpovídat skutečný účel, finální podobu a vůbec uvedení nového motocyklu v život, přítomnost bočních kufrů a středové platformy pro topcase však předpovídá, že z toho něco bude a také že to bude i cestovního charakteru. Na fotografiích není vidět výfukový systém, stejně tak není úplně zřejmá velikost předního kola. Na možnosti případného offroad využití tohoto stroje si tak budeme muset počkat do oficiálního představení. 
 
 
Yamaha má v modelech řady MT "skryté" platformy pro další motocykly a o zájmu o tuto základní techniku hovoří i novinka, stavba představená na akci Wheels & Waves custom bike festival v Biarritzu pod názvem "Faster Sons". Yamaha tento model zařadila mezi vlastní koncepty přestaveb. 
 
Sledujte české stránky importéra motocyklů Yamaha www.yamaha-motor.eu/cz/index.aspx