Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Nová pneumatika Continental

Continental Barum, redakce MotoRoute, 11.10.2017

Nová motocyklová pneumatika Continental ContiRoadAttack 3

Motocyklová sezóna pro mnoho z nás končí, někteří budou jezdit až do prvního sněhu, pro všechny je však důležité koukat po svých pneumatikách, jestli jsou ještě v pořádku. Ať už jste ty svoje letos ojeli, nebo stářím jsou vhodné na výměnu, Continental přicházi pro silničáře s pěknou novinkou.

Continental uvádí na český trh novou univerzální motocyklovou pneumatiku ContiRoadAttack 3. Díky optimalizované směsi nabídne zlepšenou přilnavost na mokré vozovce. Revoluční povrch běhounu TractionSkin umožňuje extrémně bezpečné a krátké brzdění. Speciální postup při vulkanizaci navíc přináší velice efektivní zajíždění plášťů a možnost využít plný výkon motocyklu brzy po přezutí.

Technologie EasyHandling je základem lineární ovladatelnosti, a napomáhá tak udržování rovnováhy v zatáčkách. Zároveň výrazně zlepšuje přesnost vedení stopy ve všech jízdních situacích. Řízená teplota vytvrzování pneumatiky během výrobního procesu zajišťuje vysokou odolnost a přilnavost ve velkých náklonech. Díky vysoké kvalitě výroby ContiRoadAttack 3 nabídne vyvážené charakteristiky po celou dobu životnosti.

Pneumatika je vítěz testu německého magazínu MOTORRAD 

O svých schopnostech již nová pneumatika přesvědčila v nezávislém testu. Realizoval ho prestižní německý motocyklový magazín MOTORRAD, který v čísle 12/2017 testoval šest pneumatik vhodných pro sportovně-cestovní motocykly. Jednalo se o pláště 120/70 ZR 17 (přední) a 180/55 ZR 17 (zadní). Hlavní hodnoticí kritéria zahrnovala handling (ovladatelnost), chování v mezních situacích a na mokru, přilnavost při zrychlení a v náklonu, přesnost řízení, jízdu v zatáčce a stabilitu na rovné dráze.

Za jednoznačného vítěze testeři označili pneumatiku ContiRoadAttack 3:  „Continental vždy nabízel velmi kvalitní sportovní pneumatiky vhodné i na okresní silnice – a právě na ně jsme je již v minulosti doporučovali. Nový ContiRoadAttack 3 není žádnou výjimkou. Vývojáři však výrazně zapracovali na chování plášťů na mokru, a nové pneumatiky tak mohou oslavovat celkové vítězství pro rok 2017.“ 

Experti vyzdvihli pozitivní přístup inženýrů Continentalu. Ti neslevili z dosavadních kvalit pneumatiky, ba naopak, zejména na mokru je ještě vylepšili. Nový plášť tak navazuje na úspěšný příběh předcházejících modelů značky. Testovací jezdci ocenili rovněž nové sofistikované řešení založené na exkluzivních technologiích MultiGrip, TractionSkin, ZeroDegree, RainGrip a EasyHandling.

Podrobné informace o nové pneumatice ContiRoadAttack 3 a celém sortimentu motocyklových plášťů naleznete na adrese www.conti-moto.com.

Continental vyvíjí průkopnické technologie a služby pro udržitelnou a vzájemně propojenou mobilitu lidí a zboží. Technologická společnost, založená v roce 1871, nabízí bezpečná, úsporná, chytrá a dostupná řešení pro vozidla, stroje, dopravní a logistické systémy. V roce 2016 Continental generoval tržby ve výši 40,5 miliardy eur a v současné době zaměstnává více než 227 000 lidí v 56 zemích.

Divize pneumatik má v současné době více než 24 výrobních a vývojových míst po celém světě. Široká řada vyráběných produktů i neustálé investice do výzkumu a vývoje zásadním způsobem přispívají k zajištění nákladově efektivní a ekologické mobility zákazníků. Jeden z předních světových výrobců pneumatik, který zaměstnává kolem 52 000 zaměstnanců, generoval v roce 2016 tržby ve výši 10,7 miliard eur. 

Continental AG je v České republice zastoupen výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Otrokovicích a Trutnově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen, Partizánske a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental AG zaměstnává na 19 000 pracovníků. V rámci českého trhu patří do portfolia společnosti Continental Barum s.r.o. pneumatiky Continental, Uniroyal, Semperit, Matador, Barum a General Tire.