Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Motozavazadla Famsa nyní i na českém trhu

Famsa, 12.6.2012

FAMSA – motozavazadla se čtyřicetiletou tradicí nyní i na českém trhu

Textilní zavazadla italské značky FAMSA znají motorkáři po celém světě. Ti, kteří je již léta používají a ověřili si jejich kvality, chválí šetrný a zároveň pevný systém upevnění na konkrétní typ motocyklu, kvalitu zpracování a odolnost brašen proti stárnutí. Nyní je možné kompletní produktovou řadu zakoupit i přímo v ČR.

Italský design a kvalita se čtyřicetiletou tradicí
Zavazadla FAMSA jsou ryze italská. Elegantní vzhled a přizpůsobení brašen na každý typ motocyklu je dílem italských designérů, stejně tak celá výroba probíhá více než 40 let přímo v rodinné firmě v italském Miláně. V dnešní záplavě čínských výrobků je to příjemná výjimka.

Specialitou je přizpůsobení na konkrétní motocykl
Hlavní odlišností výrobků FAMSA od ostatní produkce je jejich přizpůsobení na konkrétní motocykl. Motorkáři ví, že ze zavazadel je asi nejtěžší najít na svůj stroj ten správný tankvak, který by nesjížděl po nádrži, a zároveň jeho uchycení bylo šetrné k laku. Vzhledem k rozličným tvarům nádrží dnešních motocyklů nebývá univerzální tankvak s magnetickým uchycením dostatečně dobrým řešením. Nemluvě o strojích, které plechovou nádrž postrádají.
FAMSA nabízí jednoduché a přitom fungující řešení. Pro širokou řadu konkrétních typů motocyklů navrhuje speciální design upínací základny. K těm je pak samotný tankvak připevněn po celém obvodu zipem. Takto jsou řešeny nejen tankvaky, ale například i brašny na nosič či sedlo spolujezdce. V nabídce jsou tak speciální tankvaky i na poměrně „exotické“ motocykly, jako jsou Moto Morini, nebo Bimota.

Systém upevnění brašen „Soft Fix“
Svůj systém uchycení zavazadel nazývá FAMSA "Soft Fix". Systém zaručuje, že zavazadlo pevně drží na svém místě pomocí popruhů a třecí síly pogumovaných součástí upínací základny. Použité materiály také zabraňují poškození laku motocyklu.
Zavazadla samotná jsou snadno odnímatelná rozepnutím jediného pevného zipu (brašny na sedlo navíc používají jistící přezku). U všech tankvaků lze například tankovat po odepnutí jediného zipu a odklopení tankvaku na bok nebo odepnutí celé brašny. Nemusíte odepínat žádné popruhy, protože upínací základny mají pro každý konkrétní motocykl připravený otvor v místě víčka nádrže.

Reference mluví za všechno
Výrobky FAMSA mají mezi motorkáři výbornou pověst. Nejčastější názor v internetových diskusích obsahuje zkušenost „...jezdím s brašnou pět let a vypadá pořád jako nová...“ Reference si v době Googlu určitě snadno naleznete sami. Jedna za všechny – majitel nového českého zastoupení s tankvakem FAMSA jezdí už pět let, 75 000 km, na motocyklu značky Buell. Před pěti lety zakoupil tankvak FAMSA, protože nikdo jiný jej na plastový kryt airboxu modelu XB nevyrábí (a nádrž tento stroj nemá, benzín je v rámu). Přizpůsobení na motorku je dokonalé, tankvak drží na svém místě i při naložení nejen těžkým bezpečnostním řetězem. O šetrnosti systému „Soft Fix“ svědčí to, že průhledný plast krytu airboxu ani po všech těch kilometrech nevykazuje známky poškrábání. A samozřejmě tankvak i po těch letech používání, leckdy poměrně nešetrného, nejeví, kromě cestovatelské špíny, známky opotřebení…

Oficiální české zastoupení znčaky FAMSA Italy, s nabídkou kompletní produktové řady, naleznete na stránkách www.famsa.cz.

Ilustrační foto:
Ducati Multistrada a produkty FAMSA: Tankset (tankvak + boční brašny na nádrž, 18 + 19 litrů),
boční brašny SuperSport (44 litrů) a brašna na sedlo typu válec (35 litrů)