Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Motosalon v Praze – rekordní návštěvnost

Veletrhy Brno, a.s., 10.3.2015

Šestý ročník mezinárodního veletrhu motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení Motosalon, který se koná střídavě v Praze a Brně, zaznamenal opět rekordní návštěvnost. Do Letňan přišlo přes 50 000 návštěvníků, což je zatím v Praze nejvyšší návštěvnost. Na ploše 13 000 tisíc metrů čtverečních se ve třech pavilonech zúčastnilo veletrhu celkem 104 vystavovatelů s 240 značkami. V tiskovém středisku se akreditovalo 220 novinářů. Motosalon je jediným veletrhem, který zaštiťuje motosekce Svazu dovozců automobilů s účastí importérů.

Karel Abraham představil motorku pro novou sezónu
Motosalon zahájila tisková konference GP ČR s účastí jezdců Karla Abrahama a Karla Haniky. Právě Motosalon hostil světovou premiéru Abrahamova nového motocyklu HONDA RC213V-RS pro novou sezónu (viz foto s Alicí Bendovou). Tento stroj návštěvníci veletrhu viděli v konečném designu skutečně jako první (předsezónní testy se konaly v černém provedení).
„Mezi největší změny oproti minulému modelu patří určitě pneumatické ventily, které zvyšují výkon opravdu hodně,“ hodnotil novinku Karel Abraham, jediný český zástupce v MotoGP, který do své páté sezóny odstartuje v královské kubatuře.

Zajímavé osobnosti na Motosalonu
Motosalon provázela řada autogramiád známých osobností, mezi nimi například jezdci Pepa Sršeň a Míra Lisý, závodníci Rallye Dakar Ondřej Klymčiw a Zdeněk Gottvald, road racingový jezdec Marek Červený, šéfkuchař a gurmán Zdeněk Pohlreich, muzikant Václav Bárta Noid s manželkou, moderátoři Petr Vágner, Dalibor Gondík, herečka Alice Bendová, moderátorka Eva Decastelo, herci Jan Révai, Pavel Liška, producent Egon Kulhánek, legendy brněnského okruhu z dob jeho počátků: Jaroslav Falda, Antonín Bobrovský, Peter Baláž, Jiří David, Miloš Sedlák a další. Programem na pódiu provázel motorkář, poslanec a moderátor Standa Berkovec. Na veletrh zavítal i náčelník generálního štábu generál Petr Pavel.
Zahájení veletrhu se zúčastnili hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, ředitel služby Dopravní police ČR Tomáš Lerch, ředitel Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje Leoš Tržil, vedoucí samostatného oddělení bezpečnosti silničního provozu Ministerstva dopravy České republiky Martin Farář, předseda motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů Vladimír Přibyl, generální ředitel a. s. Veletrhy Brno Jiří Kuliš, poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, zástupci ministerstev a Sdružení automobilového průmyslu.

Vyhlášení ankety Motocykl roku 2015
V neděli 8. března ve 14 hodin byly slavnostně vyhlášeny výsledky ankety Motocykl roku 2015. Krásu přihlášených exponátů hodnotila odborná komise i široká veřejnost prostřednictvím webových stránek nebo osobně na veletrhu Motosalon, kde měli návštěvníci i možnost motorky vyzkoušet. Kromě oceněných motocyklů získalo atraktivní ceny i 25 vylosovaných návštěvníků, kteří v anketě hlasovali. Anketu Motocykl roku 2015 poprvé organizačně zajistily Veletrhy Brno, a.s.

Spanilá jízda Harleyářů a novinky Harley-Davidson na Motosalonu
V sobotu 7. března ve 14 hodin přijeli na výstaviště v Praze-Letňanech na 80 strojích členové Harley Owners Group Chapter z Prahy a Plzně. Spanilou jízdu sluncem zalitou Prahou zakončili zdravicí ústy předsedů klubů na pódiu v hale 4.
Harley Davidson se na veletrhu Motosalon 2015 prezentoval svou dosud největší expozicí na tuzemských motosalonech, včetně 20 nejnovějších modelů. V první den konání Motosalonu představil dealerské přestavby motocyklu H-D Street 750 a vyhlásil soutěž o nejlepší custom bike s názvem The Battle of the Kings, která je určena pro evropská dealerství značky a vyvrcholí v červnu ve francouzském Biarritzu.

Fotky na Facebooku.