Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

MOTOSALON už za měsíc

Veletrhy Brno, a.s., 7.2.2013

Již pouhý měsíc zbývá do zahájení největší tuzemské přehlídky motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení MOTOSALON Praha. Čtvrtý ročník mezinárodního veletrhu se uskuteční v tradičním březnovém termínu od 7. do 10. března 2013 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Veletrh, který je nejnavštívenější motocyklovou přehlídkou v ČR s pravidelně více než 45.000 návštěvníky, pořádá společnost Veletrhy Brno, a.s., za podpory motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů.

Na MOTOSALONU představí své letošní novinky významné motocyklové značky českého trhu.
S dvojnásobnou výstavní plochou proti předchozím ročníkům počítá například dovozce americké legendy Harley-Davidson, který na Motosalonu oslaví své 110. výročí. Rozsáhlý výstavní stánek chystá také největší světový výrobce motocyklů Honda. Ta představí kompletní modelovou řadu pro rok 2013, k vidění tak bude dobrá padesátka strojů této značky. Další japonský výrobce, Yamaha, přichystal nové cestovní modely FJR1300A a FJR1300AS nebo nový cruiser XV1900A Midnight Star CFD. Značka Kentoya se připravila na změny v legislativě a uvádí v letošním roce na trh hned šest novinek skútrů kubatury 125 ccm.
Italskou produkci budou reprezentovat značky Aprilia, Moto Guzzi, Gilera, Piaggio a Vespa. Na stánku importérské společnosti A-Spirit se mimo jiné objeví superbike Aprilia RSV4 Factory APRC ABS, cestovní enduro Aprilia Caponord 1200 nebo custom bike Moto Guzzi California 1400 ABS/TC. Zástupcem britské klasiky bude značka Triumph s inovovanými modely Daytona a Street Triple. Hlavním tahákem motocyklové divize BMW bude terénní řada GS. V Evropě zůstaneme se značkou URAL a s rakouskou KTM, která doveze nejsilnější sériově vyráběný silniční jednoválec na světě Duke 690 ve verzi R, a pro zaryté dobrodruhy novotou vonící KTM 1190 Adventure. Nově se mezi vystavovateli objeví další značka z nového světa - Cleveland CycleWerks a jejich Tha Heist – Bobber.

Karel Abraham zahájí Motosalon společně s VIP hosty
Motosalon bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 7.3. ve 12.00 hodin a mimo tradiční oficiální část se zde představí i známé tváře, které jsou spojeny se světem motorkářů. Přijedou například herci a „vespaři“ David Matásek a Roman Vojtek, Václav Noid Bárta s přítelkyní Eliškou Bučkovou nebo třeba zpěvačka Martina Pártlová. Zpovídat je bude moderátor Standa Berkovec. Jezdec MotoGP Karel Abraham představí veřejnosti svou zbrusu novou motorku značky Aprilia a motorkářský guru Pepa „Sršeň“ popovídá, jak testuje motorky v pořadu Autosalon na TV Prima?.

Bohatý doprovodný program
MOTOSALON nabídne bohatý doprovodný program, který bude letos zaměřený zvláště na skútry 125 ccm a bezpečnost motorkářů. Partner veletrhu Brno Circuit a Karel Abraham budou prezentovat Školu bezpečné jízdy na okruhu. Po velmi dobré zkušenosti z Brna bude vybudována zkušební dráha pro elektrické skútry AKUMOTO - nebudete postrádat soutěže v jízdě zručnosti. Možnost vyzkoušet si své jízdní dovednosti v jedné stopě nabídne škola Bezpečně na motorce trialového šampiona Mirka Lisého na strojích s unikátními protipadacími rámy. Pražská Fakulta dopravní přiveze na svou expozici simulátor posazu jezdce motocyklu a crash test – zařízení pro urychlení motocyklu k testování nárazu.
Milovníci historie se mohou těšit na pár unikátních muzejních strojů – veteránů české výroby. Chybět nebudou divácké soutěže o hodnotné ceny a za zmínku stojí i hlavní soutěž o skútr KENTOYA.

Čtyřkolky pro děti i závodníky
Čtyřkolky jsou jedním z nejdynamičtěji se rozvíjejících segmentů motorových vozidel posledních letech. Růstu obliby se těší i v Čechách, kde je jich registrovaných několik desítek tisíc. Velkou oblibu čtyřkolek reflektuje i jejich expozice na veletrhu MOTOSALON. Společnost ASP Group předvede na venkovní dráze u haly 3 širokou nabídku užitkových čtyřkolek americké značky Arctic Cat. Asijskou produkci budou zastupovat pro střední třídu značka TGB a rozsáhlý výběr od juniorských strojů po sportovní pak ACCESS Motor. Stroje s motory o objemu 400 až 1000 ccm nabídne další značka BRP - CAN-AM, která zaznamenala úspěch i v prestižní dakarské rallye. Deset různých strojů především v nižších objemových kategoriích dodává značka KYMCO.

Výrobci stopětadvacítek nově zacílili na řidiče aut
Výrobci a dovozci motocyklů se v letošním roce zaměřili na třídu lehkých motocyklů a mopedů do 125 ccm. Důvodem je změna legislativy, která umožňuje držitelům oprávnění skupiny B pro osobní automobil zároveň řízení motocyklu v této kategorii.
Na veletrhu MOTOSALON se proto většina značek bude snažit představit maximum toho, co ve třídě do 125 ccm nabízí. Například Honda přichystala zcela novou generaci skútru SH125, který díky své dvacetileté historii patří mezi nejprodávanější v Evropě. Na stánku nebude samozřejmě chybět ani inovovaný Skútr Honda PCX. Specialista na skútry a čtyřkolky KYMCO zaměří na nové možnosti plynoucí z legislativy podstatnou část svého stánku na výstavě. Celkem by měl nabídnout deset stopětadvacítek různého zaměření. Součástí veletrhu bude venkovní testovací polygon, kde si zájemci budou moci vyzkoušet jízdy na skútrech 125 a najít ten svůj mezi značkami Honda, Yamaha, KYMCO nebo italských výrobců.

Letošní MOTOSALON doprovodí "Crazy Day"
Jednou z akcí letošního MOTOSALONU bude i kaskadérská show "Crazy Day". Program bude podle Jana Holuba z organizačního týmu začínat kaskadérským programem na motorkách pro menší děti s rodiči. Profesionální kaskadéři se představí v kostýmech populárních akčních hrdinů, jako jsou Batman a Superman, nebo jako večerníčková dvojice Pat a Mat. Známé nešiky na skútru předvedou kaskadéři Adam Peschel a David Zavadský. Celý program bude doplňovat velkoplošná videoprojekce. Na představení pro děti naváže atrakce zvaná Globus smrti.

Na výstavě nebude chybět ani stánek MotoRoute, spolu s doprovodnou výstavkou cestovatelských motocyklů, jíž bude vévodit Igor Brezovar se svým BMW.