Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Držák mobilu nebo GPS od MotoZem

motozem.cz, 26.6.2024

Tip na moto vychytávku – držák na mobil nebo GPS

Aby byla vaše cesta co nejpohodlnější a nejbezpečnější, je důležité mít na motorce správné vybavení. Jednou z praktických, a hlavně funkčních vychytávek jsou pro každého motorkáře držáky na mobil a GPS. Díky nim totiž neztratíte přehled o trase a nepřekvapí vás nepříjemná objížďka nebo zácpa na silnici.

Jak vybrat správný držák 

Držáky na mobil umožňují bezpečné upevnění telefonu na řídítka, což zajistí jeho snadnou dostupnost a viditelnost, aniž by vás to jakkoliv omezovalo a během řízení rozptylovalo. Při výběru je důležité sledovat několik stěžejních faktorů, přičemž prim hrají kvalita materiálu a pevnost uchycení. Voděodolnost je další důležitý aspekt, protože počasí bývá nevyzpytatelné a na motorce se za voděodolnost platí plusovými body. Existují různé typy držáků, od jednoduchých univerzálních a klipových systémů až po sofistikované modely s integrovaným nabíjením. Magnetické držáky poskytují rychlé a snadné přichycení. Držáky mobilu a gps na motorku s pevným úchytem slibují větší jistotu, ale manipulace může být složitější.

Pro jezdce, kteří preferují samostatnou GPS jednotku, jsou držáky nepostradatelným doplňkem. Stejně jako u držáku na mobil je i tady důležité vybrat pevný a odolný model s jednoduchým nastavením, který zvládne výkyvy počasí, teplotní změny i případné nárazy. Některé kombinované držáky jsou navržené pro upevnění mobilního telefonu i GPS zároveň. Cestovatelé by pak měli sáhnout po variantě s integrovaným nabíjením, což je obrovská výhoda při dlouhých cestách, kde může být přístup k elektrické síti omezený.