Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

BMW vstoupí do maloobjemového segmentu

BMW Motorrad, 9.4.2013

Jako součást změny své strategie vstoupí BMW Motorrad do segmentu motocyklů pod 500 ccm. BMW Motorrad a indická firma TVS Motor Company podepsaly dohodu o dlouhodobé spolupráci v této oblasti, což bylo oznámeno včera na tiskové konferenci v indickém Chennai. Cílem kooperace je vývoj a výroba motocyklů ve zmíněném segmentu.

Prezident BMW Motorrad Stephan Schaller k tomu řekl: 
"Ve světle měnících se motocyklových trhů, demografického vývoje a zvyšujících se požadavků na ochranu životního prostředí rozšiřujeme nabídku našich produktů, abychom získali čerstvý růstový potenciál. Ve firmě TVS Motor Company máme velmi zkušeného partnera, takže v budoucnu budeme moci nabídnout vozidla v maloobjemových kubaturách, jako doplněk hlavního segmentu BMW Motorrad. Jsou zvažovány různé typy motocyklů. Splní požadavky BMW na zábavu a vzrušení při jízdě a zároveň nastaví novou laťku ve stabilitě, agilitě a výkonech. Považuje tuto dlouhodobou spolupráci za důležitý krok k ziskovému a udržitelnému růstu."

Venu Srinivasan, předseda TVS Motor Company, dodal:

"BMW Motorrad je ideální dlouhodobý strategický partner, který sdílí naše základní hodnoty: zaměření na kvalitu, technickou dovednost, inovace a spokojenost zákazníka. Chtěli bychom vzájemně násobit své přednosti, abychom přinesli novou řadu produktů nabízejících vrcholnou technologii pro naše zákazníky."

TVS Motor Company je jedním z největších výrobců motocyklů v Indii s roční produkcí okolo 2 milionů kusů a obratem více než miliardu dolarů. TVS Motor Company je "vlajkovou lodí" sto let staré skupiny TVS Group s obratem 6 miliard dolarů, zahrnující 40 společností a holdingů v auto-moto sektoru. TVS Motor Company nabízí nejširší škálu produktů v rámci indického průmyslu výroby dvou- a tříkolových vozidel.