Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Vespa Expedition

Martin Měchura, 3.2.2014

Na cestách po jihovýchodní Asii jsem si zamiloval motocykl Vespa 150. Vrtalo mi hlavou, jak si ho pořídit. U nás už je to veterán a drahej, v Asii běžnej dopravní prostředek. A pak to přišlo. Koupím ho v Asii a přivezu domů!
Z původního nápadu na nákup se tedy stal námět na expedici. Plánujeme s kamarádem letět na začátku roku 2014 do Vietnamu, tam zakoupit z druhé ruky tyhle krásné stroje a na nich se dostat zpět.
Cesta je odhadnutá zhruba na 15 000 km a bude trvat 5 měsíců. Vede z Vietnamu přes Laos, Thajsko, Barmu, Indii, Pákistán, Írán, Turecko, Bulharsko, Srbsko, Maďarsko a Slovensko až k nám do Horních Řepčic :o).
Podobných projektů je hodně, takže čím je vlastně naše expedice výjmečná? Asi tím, že se chceme vydat na cestu bez velikých příprav (díky podstatě naší expedice). Naše motorky nebudou žádné naleštěné kousky, ale ojeté stroje, které budou mít najeto např. 50 000 km. Půjde hlavně o to dokázat, že na to máme. A že se to dá zvládnout i na staré motorce bez speciálních úprav :o)
A jak říká staré motto: "Cesta je cíl". V tomto případě by se mělo naplnit na 100%...

Další informace o akci najdete ZDE.


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor