Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Kurz fotografování

Radek Fiala, 2.4.2012

Co je dobrá a co špatná fotografie? To nikdo nedokáže objektivně zodpovědět. Dobrá fotografie je pouze ta, která zaujme svého diváka. Za léta existence fotografie fotografové objevili základní principy, jež k takové zajímavé fotografii pomohou. Principy, podle kterých všichni tvoří fotografie, co zaujmou diváka technickou dokonalostí, příběhem, nebo jen správnou kompozicí zajímavých prvků. Těchto pár jednoduchých principů je velmi snadné pochopit, osvojit si a pak už záleží na každém, jaký osobní styl do svých fotografií přidá.

V kurzu kreativní fotografie pro začátečníky se budeme věnovat právě těmto základním principům, bez nichž se žádná dobrá fotografie neobejde. Díky jednoduchým pravidlům a trikům přestanete jen cvakat momentky a začnete tvořit opravdu kreativní fotografie.

 

Hlavní body kurzu:

Základní pojmy - co to je kompozice, hloubka ostrosti, proč nás zajímá ve fotografii čas a k čemu je hodnota ISO. Zjistíte, že většinou nepotřebujete extra drahý aparát, abyste udělali dobrou fotku. A také si řekneme, že ne vše jde dobře vyfotit a jak se takových špatných fotek vyvarovat. 

Jak nastavit fotoaparát pro kreativní fotografii - neučte se manuál, v jednoduchosti je síla. Vystačíme si s pouhými třemi zásadami.

Kompozice jako základ dobré fotografie

  • Pravidlo hlavního objektu
  • Osvědčené tipy pro dobrou kompozici
  • Jak fotografií vést oko diváka
  • Proč je ve fotografii důležitý příběh
  • Co je vyvážená fotografie
  • Postavy ve fotografii, pohledy, pohyb, oční kontakt
  • Kdy a proč porušovat pravidla kompozice

Osvědčené tipy pro kreativní fotografii

  • Jak a proč dostat do fotografie kontrasty
  • Rytmus a jeho porušování
  • Proč nechat v záběru cizí postavy
  • Zdůraznění prostoru v obrazu

Průběh kurzu:

Sejdeme se v pražské kavárně a během cca hodiny probereme nezbytnou teorii - nad fotografiemi si ukážeme, jak jednoduchá pravidla pomáhají fotografům k tvorbě zajímavých fotek. Poté už se vypravíme ven, kde si při procházce městem vyzkoušíme vše v realitě.
Kurz je individuální - to znamená, že se kdykoli přizpůsobím tomu, co zajímá právě vás. Kurz je možno absolvovat i s přáteli, nejlépe však maximálně se třemi fotografy.
Celková doba trvání kurzu - cca 4-5 hodin, dle vašeho zájmu a nadšení. Kurzy se konají vždy o víkendu po osobní domluvě.

Cena kurzu je 3 000 Kč včetně DPH pro jednoho fotografa, každý další fotograf + 900 Kč.

Kurz je možno věnovat jako dárek - v případě zájmu vám vystavím osobní dárkový certifikát.

Kurz je vždy možno libovolně přizpůsobit podle vašeho přání a mých schopností.

Kurz objednávejte na těchto kontaktech.


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor