Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

KTM začne sériově vyrábět elektrobiky

Redakce, 24.4.2013

Ačkoliv jsme ještě nedávno na setkání se zástupci KTM slyšeli, že sériová výroba elektromotorek se značkou KTM byla prozatím odložena na neurčito, ani ne dva měsíce poté je všechno jinak.
KTM oznámila, že koncept elektroskútru E-Speed pokročil do stádia přípravy sériové výroby, jež začne v roce 2015. Ale ještě dřív se začne prodávat elektrické enduro Freeride E, které bude k dispozici u evropských dealerů už příští rok!

Jen čtyři týdny po světové premiéře studie E-Speed na výstavě v Tokyu se tento skútr objevil v Evropě na rakouské výstavě v Tullnu. Při té příležitosti prohlásil Harald Plöckinger (šéf KTM pro výrobu a rozvoj obchodu):
"Na základě velice pozitivních reakcí po tokijské výstavě jsme se rozhodli přenést výsledky vývoje stroje E-Cross také do silničního segmentu. E-Speed je naše interpretace bezemisního pohonu pro městské použití, avšak bez kompromisů v designu a našich sportovních genech.“
Cílem je přivést koncept E-Speed do sériové výroby do roku 2015. Už v roce 2014 se přitom v Evropě začne prodávat elektrické enduro Freeride E. Zároveň budou pro zájemce, kteří si chtějí jízdu v terénu na tomto motocyklu vyzkoušet, připraveny testovací dráhy v Zell am See (Rakousko), Ötztalu (Rakousko) a v Hirschau (Německo).

 


Studie KTM E-Speed
Studie KTM E-Speed

Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor