Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

All Bikers Rally 2016

Marek Olbert, redakce MotoRoute, 1.6.2016

Je to soutěž, jízda na motorce, mobilní aplikace a hodnotné ceny v jednom. Co je to? All Bikers Rally.

Pozorní návštěvníci jistě toto slovní spojení zaregistrovali již na jarní motorkářské výstavě v Brně. Přestože je tato aktivita určna pro motorkáře a z pravidel to vyplývá, těšit se z této myšlenky i bez soutěžení mohou také nadšenci do cestování autem. Mobilní aplikace je volně dostupná pro Android, proto ji může využívat ke svému cestování skoro kdokoliv.

Jezdíš, tudíž jsi. Jezdíš a poznáváš, bavíš se. Jezdíš hodně, sbíráš body, vyhráváš. Myšlenka All Bikers Rally spočívá, krom ježdění a poznávání České republiky, ve sbírání bodů, které nejsou nic jiného, než stovky zajímavých míst České republiky v podobě POI bodů, které znáte z používání GPS navigací. Jednotlivé POI mají různou bodovou hodnotu, dle jejich umístění, náročnosti dobytí a dalších faktorů.

Jezdit a objevovat ČR je možné celý rok, kdykoliv se vám zlíbí, či bude přát počasí, soutěží se však vždy v časovém bloku 48 hodin. Aplikace dovoluje odstartovat jednotlivý závod sám se sebou kdykoliv, přičemž body se do aplikace zapisují od 7:00 do 19:00 a druhý den znovu. I když jsou mezi námi tací, co rádi jezdí v noci, je předpoklad, že pokud to nebude svítící Pražský hrad, zástavku s POI bodem si těžko vychutnají. Navíc, logicky, denní soutěžení je vymyšleno s ohledem na vaši bezpečnost a v aplikaci najdete mnoho tipů na ubytování.

 

Ale... I když se nepodaří vyhrát v nasbíraných bodech, což je samostatně hodnocená aktivita, bude také slosování všech soutěžících, kdy jeden z nich vyhraje novou motorku.

 

Soutěž je dobře promyšlená a vyhrát se dá celkem čtyřikrát:

* s největším počtem bodů získaných v jednom závodě

* s největším počtem bodů získaných za celou sezónu

* v závěrečném slosování pro všechny registrované moto soutěžící

* další možností je výhra doprovodných soutěžích pořádaných partnery All Bikers Rally

 

Velká párty se závěrečným slosováním o motorku se uskuteční v říjnu.

Takže... Účast je dobrovolná, pro výhru je však hlavní podmínka sjezdit a poznávat Českou republiku a sbírat body za navštívená místa. Aplikace do mobilu a tabletu ukazuje kam jet, kudy jet, co tam zažít, popis bodu zájmu, umožňuje zachytit dokumentující fotky z navštíveného místa a hlavně po celou dobu soutěže dokumentuje projetou trasu. Tu si pak můžete s kolegy prohlížet třeba večer v hospodě a plánovat podle jejich trasy vaše další výlety.

Jako každý závod i tento má startovné, přičemž vložená tisícovka je méně hodnotná, než startovací balíček pro každého soutěžícího, zasílaný po úhradě startovného na účet organizátora soutěže. 

Navštivte stránky www.allbikersrally.cz, přečtěte si podrobnosti k soutěži, přihlaste se na FB profilu, kde můžete diskutovat s dalšími příznivci této myšlenky a pak si stáhněte appku pro Android a vyražte za zábavou.